Entok, Yaşanabilecek Ekonomik Sıkıntılara Dikkat Çekti - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Entok, Yaşanabilecek Ekonomik Sıkıntılara Dikkat Çekti

Entok, Yaşanabilecek Ekonomik Sıkıntılara Dikkat Çekti
Yayınlama: 31 Mart 2021 Çarşamba
A+
A-

Ülkemizde son 1 ay içinde büyük artış gösteren Covid-19 vakaları herkes gibi bizleri de derinden üzüyor ve endişeleniyor.

Endişelerimizin başında elbette toplum sağlığı yer alıyor. Ancak yeniden devreye girecek olan kısıtlama ve tedbirler nedeniyle oluşacak ekonomik yansımalar adına kaygılıyız.

Bu yasakların en çok hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnafı ve paydaşlarını etkilemesi ve şehir ekonomisinin temel dayanağının hizmet sektörü olması bizleri fazlaca endişelendiriyor.

Halk sağlığı için alınan tedbir ve yasaklara karşı bir tutumda değiliz. Ancak bu durumdan en çok etkilenen esnafın tespit ve desteği konusunda da yeni adımlar atılmasını bekliyoruz.

Süreçten en çok etkilenen Lokanta, Cafe, Kıraathane, Otel v.b. işletmeler başta olmak üzere esnafımızın desteklenmesi ve bu desteklerin faaliyet gösterilen iş kolu, hacim, ortalama bilanço, çalışan sayısı ve oluşan zarar gibi bir takım filtrelerden geçirilerek hayata geçirilmesi gerekliliğine inanıyoruz.

Süreci zararsız, az zararla ve çok büyük zararla atlamaya çalışan iş kollarında var olan mevcut duruma göre destek verilmesinin daha adil olacağı kanaatindeyiz.

Ortak taleplerimizden biri de kredi geri ödemeleri ve kamuya olan borçların ödeme ve yapılandırılması işlemlerinin uzun bir vadeye yayılması ve bir süre daha ertelenmesidir.

İçinde bulunduğumuz sürece dair en büyük kaygılarımızdan biri de önümüzdeki günlerde sona erecek olan KÇS kısa çalışma ödeneği desteğidir.

Bu desteğin uzatılmaması durumunda hem işveren hem de çalışanlar adına taşınması güç bir bilanço ortaya çıkacaktır.

Hayatın ve ticari faaliyetlerin yüzde 70 durduğu bir dönemde yüzde 100 personel ile faaliyet yürütmek ve ayakta kalabilmek işverenler için öngörülebilir seviyede değildir.

Mevcut işsizliğin artış göstermemesi, zorlukla ayakta duran işletmelerin faaliyetlerine devam edebilmesi adına KÇS’nin de kısıtlamalara bağlı olarak uzatılması ve KÇS ilgili sonlandırma işleminin kademeli olarak gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.

ESGİAD Yönetim Kurulu Adına
Başkan Ulaş ENTOK 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024