ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ
Yayınlama: 26 Mart 2021 Cuma
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB’in Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programının ilk çağrısına bugün itibarıyla çıkıldığını kaydederek, “Program kapsamında orta büyüklükteki işletmelere 6 milyon, küçük ölçekli işletmelere de 1,5 milyon liraya kadar destek sağlayacağız. Çağrımız, 18 Mayıs'a kadar açık.” dedi.

Bakan Varank, Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne video konferans yöntemiyle katıldı. Buradaki konuşmasında, KOSGEB'in Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programının detaylarını açıklayan Varank, şunları söyledi:

504 BİN KOBİ’YE DESTEK: Sanayimizin gelişimine etki eden bir diğer önemli politika alanı ise KOBİ’ler ve girişimcilik. Bildiğiniz üzere ülkemizdeki işletmelerin yüzde 99’unu KOBİ’ler oluşturuyor. Sanayinin lokomotifi konumundaki KOBİ’lerimizin gelişip büyümesini, daha fazla üretim, ihracat ve istihdam sağlamasını destekliyoruz. 2002 yılından bugüne KOSGEB aracılığıyla 504 bin KOBİ’ye 7,8 milyar liraya yakın katkıda bulunduk.

KOSGEB’İN YENİ ÇAĞRISI: KOSGEB’in yeniden kurguladığımız Ar-Ge programını bu zirve aracılığıyla tüm girişimcilerimize duyurmak isterim. Yeni programa Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı adını verdik. Önceki halinden farklı olarak bir ürün geliştirme destek modülü ekledik. KOBİ’lerimiz çağrı esaslı olarak, belirlenen sektörlerde üst limitleri arttırılmış bu programdan faydalanabilecek. İlk çağrıya bugün itibarıyla çıkıyoruz.

ÖNCELİKLİ İKİ SEKTÖR: Çağrıda, imalat sanayisinde destekleyeceğimiz öncelikli iki sektörü belirledik. Biri otomotiv diğeri elektronik. Elektrikli veya hidrojen ile çalışan motorlu kara taşıtları, pil, yakıt hücresi ve batarya teknolojileri gibi konularda Ar-Ge, inovasyon ve Ür-Ge projelerini destekleyeceğiz. Elektronik sektöründe de işletmelerin 5G gibi yeni nesil mobil haberleşme teknolojileri alanındaki Ar-Ge, inovasyon ve Ür-Ge projelerine destek sağlayacağız. Her iki bileşen kapsamında destekleyeceğimiz KOBİ’ler, TOGG gibi vizyoner projelerde tedarik ekosistemin oluşmasına önemli katkılar verecek.

KOBİ’LERE DAVET: Program kapsamında orta büyüklükteki işletmelere 6 milyon, küçük ölçekli işletmelere de 1,5 milyon liraya kadar destek sağlayacağız. Çağrımız, 18 Mayıs’a kadar açık. Bu alanda faaliyet gösteren KOBİ’lerimizi bu destekten faydalanmaya davet ediyorum.

Ar-Ge, Ür-GE ve İnovasyon Destek Programına başvuru için: edevlet.kosgeb.gov.tr

 

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024