“Sosyal Diyalog ile Kariyer 4.0” Projesiyle ESDER’ den Gençlere Tam Destek! - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

“Sosyal Diyalog ile Kariyer 4.0” Projesiyle ESDER’ den Gençlere Tam Destek!

“Sosyal Diyalog ile Kariyer 4.0” Projesiyle ESDER’ den Gençlere Tam Destek!
Yayınlama: 22 Mart 2021 Pazartesi
A+
A-

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’ nin yürüttüğü, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği sağlanan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Altındağ Belediyesi’ nin ortak olduğu “Sosyal Diyalog ile Kariyer 4.0” Erasmus+ KA347 Gençler ve Politika Yapıcılar Arasında Sosyal Diyalog projesi üniversiteli gençlerin kariyer gelişimini destekliyor.

Gençler İstihdamda Karar Vericilerle Buluşuyor!

Proje; eğitimler ve bireysel koçluk hizmetleri ile öğrencilerin iş arama süreçlerine katkıda bulunmak, yeni beceriler kazandırmak, Erasmus Plus Programı’ndan ve sunduğu fırsatlardan gençleri haberdar etmek, gençlerin CV’ lerine katkıda bulunmak ve gençleri karar vericilerle buluşturmayı hedeflemektedir. Bu hedefleri gerçekleştirmek adına ise; dünyada ve ülkemizdeki genç işsizliğinin geldiği son durumu temel alan bilgilendirmeler yapılacak, üniversitelerin bu süreçteki rollerinin incelendiği paneller düzenlenecek, politika belgesinin ne olduğu ve nasıl hazırlanacağı anlatılacak, üniversitelerin öğrencilerini iş gücü piyasasına nasıl hazırladığına ilişkin araştırmalar yürütülecek, raporlamalar yapılacak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eğitim Uzmanları ve Yaşam Koçlarından birebir koçluk seansları verilerek hitabet, müzakere, CV hazırlama, sosyal beceriler konularında öğrenciler gelişecek ve iş bulma süreçlerine daha aktif katılım göstereceklerdir. Son olarak hazırlanan politika belgesi zirve toplantısında karar verici merciler ile gençlerin diyaloğa geçmesi sağlanacaktır.

Projenin 30.03.2021 tarihinde Altındağ Belediyesi’ nde düzenlenecek olan açılış toplantısına, Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Çalışma Genel Müdürlüğü, Ankara Sanayi Odası, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, TOBB ETÜ, Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi gibi kurumlar davet edilmiştir.

“Gençlerin daha dinamik ve aktif olmaları gerekiyor!”

Projede, Türkiye’nin 7 bölgesinden katılacak olan 40 üniversite öğrencisi, proje kapsamında farklı dönemlerde 3 kez Ankara’ ya gelerek seminer, panel, koçluk eğitimi ve izleme çalışmaları gibi etkinliklerde yer alacaklardır. ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, bu proje ile gençlere sosyal anlamda atılımda bulunmaları için bir fırsat olduğunu belirtti. Çelikus, gençlerin güzel bir dünyanın inşası için çok önemli olduklarını, gençler için yapılacak her şeyin, aslında ülkemizin geleceği için yapıldığını vurguladı.

 Projenin açılış programı 30.03.2021 tarihinde Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi Koğuş Salonu’ nda 10.00-17.00 aralığında gerçekleştirilecektir. Katılım sınırlı olmakla beraber dileyen kişiler ESDER ile iletişime geçerek programa kayıt olabilirler. 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024