Çiftçinin emeği Tarım Kredi ile değerleniyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Çiftçinin emeği Tarım Kredi ile değerleniyor

Çiftçinin emeği Tarım Kredi ile değerleniyor
Yayınlama: 20 Mart 2021 Cumartesi
A+
A-

Türkiye’nin en büyük havuç üretim noktalarından biri olan Kırıkhan’da hasat sonrası üreticilerin ilk adresi yine Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri oldu. Yaklaşık 300 ton havuç, Kırıkhan kalitesi ve Tarım Kredi güvencesiyle Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılacak.

Tarladan sofraya ülke tarımın ve çiftçinin en büyük destekçilerinden Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, üreticilerin emeklerinin karşılığını alması için ürün değerlendirme faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, Mersin Bölge Birliği faaliyet alanında yer alan Kırıkhan Tarım Kooperatifi aracılığıyla 2021 yılının ilk üç ayında yaklaşık 300 ton havuç alımı gerçekleştirdi. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 22 bin dönüm arazide havuç ekimi yapılıyor. Bu anlamda Türkiye’de üçüncü sırada yer alan Kırıkhan ilçesinde yetiştirilen havuçlar Tarım Kredi güvencesiyle Türkiye’nin dört bir yanında Tarım Kredi Kooperatif Marketler ve anlaşmalı ulusal market zincirleriyle tüketicilere ulaştırılacak.

Öte yandan Mersin Bölge Birliği, ürün değerlendirme çalışmaları kapsamında 2021 yılında ilk defa 50 ton kırımızı lahana,  20 ton beyaz lahana alımı da yaptı.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024