TETSİAD BAŞKANI BAYRAM: REFORMLAR, REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRIR - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TETSİAD BAŞKANI BAYRAM: REFORMLAR, REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRIR

TETSİAD BAŞKANI BAYRAM: REFORMLAR, REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRIR
Yayınlama: 15 Mart 2021 Pazartesi
A+
A-

TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı reform paketine ilişkin değerlendirmesinde “Uygulamada istikrar, rekabet gücümüzü artırır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi’ni değerlendiren Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, “Reformlar sağlıklı şekilde uygulanabilirse, ülke ekonomimizin güçlenmesi ve yatırımların artması için etkili olacaktır” dedi.

‘ENFLASYONLA ETKİN MÜCADELE ŞART’

Tek haneli enflasyonun olması gerektiğini vurgulayan TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı reform paketinde enflasyonla daha etkin mücadele edileceğinin müjdesini aldık. Enflasyonda risk oluşturan yapısal şokları değerlendirmek, gerekli politikaları belirlemek ve yönetmek için Fiyat İstikrarı Komitesi’nin tesis edilmesi, ilk somut adım. Yeni oluşturulacak yapılarla ekonomi ve finans politikalarında şeffaflık, öngörülebilirlik ve koordinasyonun artırılmasının hedefleniyor olması gelecek adın umut verici. Bu yapılar tahayyül edildiği gibi işlerse, ekonomimiz için gerçek bir reform ortamı oluşur” diye konuştu.

“YATIRIMA TEŞVİK ÇOK ÖNEMLİ”

Paketteki reformların istikrarlı ve etkin şekilde uygulanmasının sanayiciler için sevindirici sonuçlar doğuracağını da belirten Hasan Hüseyin Bayram, “Sanayici ve iş insanları, reform adımları doğrultusunda, pandemi sürecinde olduğu gibi elini taşın altına koyarak çalışmaya devam edecektir. Tüm bunlar ihracat odaklı büyümemizi perçinleyecektir. Keza yatırımların teşvik edilmesi adına atılacak adımları da sabırsızlıkla bekliyoruz. Yatırım Uyuşmazlığı Kurumu’nun önemli bir boşluğu doldurmasını bekliyoruz. Yatırımcının idareyle karşılaştığı sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması amaçlanıyor. Hükümet-sanayici işbirliği ile ülke ekonomimizin kalkınacağına inanıyor, reformların bir an önce hayata geçmesini ve sürdürülebilir olmasını temenni ediyoruz. Sanayimizde kapasite artışı sağlayacak ve rekabet gücümüzü bir üst basamağa taşıyacak adımları sonuna kadar destekliyoruz dedi.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024