“Tarımda 21 Özgün Kadın”dan Biri Eskişehir’den - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

“Tarımda 21 Özgün Kadın”dan Biri Eskişehir’den

“Tarımda 21 Özgün Kadın”dan Biri Eskişehir’den
Yayınlama: 13 Mart 2021 Cumartesi
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığımızca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği çerçevesinde kadın üreticilerin yer aldığı "Tarımda 21 Özgün Kadın" organizasyonu kapsamında "Ben Yaptım Sen de Yaparsın" sloganıyla Ankara’da program düzenlendi.

Programa katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, "Tarımda 21 Özgün Kadın" etkinliği kapsamında tarımsal üretimde başarılı olmuş, kendi fikrini hayata geçirmiş 21 ilham veren kadını bir araya getirdiklerini belirtti. Kadınların üretimde olduğu sürece ambarımızın boş kalmayacağını ve Türkiye’nin tarım alanında dünyada söz sahibi olmaya devam edeceğini söyleyen Bakanımız Pakdemirli Bakanlık olarak bağcılıktan hayvancılığa, meyvecilikten seracılığa, arıcılıktan ipekböcekçiliğine kadar birçok konuda, tarımsal üretim sürecinin her aşamasında bulunan kadın çiftçilerimizin her zaman yanında olduğumuzu vurguladı.

Pakdemirli, bundan sonraki süreçte de projelerle, eğitimlerle ve desteklerle kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları noktasında her türlü girişimin sürdürüleceğini ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ün de yer aldığı programda İlimizden “Tarımda 21 Özgün Kadın”dan biri seçilen üreticimiz Hayriye Kuşçu’ya Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli tarafından plaket verildi.

Törenin sonunda Bakanlığımız ile kadın girişimciler ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olan kadınları desteklemek amacıyla ABC Deterjan ve Coca-Cola Türkiye ile iş birliği protokolü imzalandı. Bu kapsamda ABC Deterjan tarafından yürütülecek “Yerli Yerinde Aynısefa Projesi" ile kullanım alanının genişliğine rağmen faydaları bilinmeyen Aynısefa bitkisinin ulusal pazarda tanıtılması ve ülke ekonomisine kazandırılması projesi hayata geçirilecek. Ayrıca ABC Deterjan tarafından kurulacak işletmede kadınların ürettikleri her türlü meyve sebzenin kurutularak ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

Coca-Cola Türkiye ise TOBB Kadın Girişimci Kurulu ve Habitat Derneği ile yürüttüğü Kız Kardeşim Projesi kapsamında, kırsal alanda kadın girişimcilere ve tarımsal kalkınma kooperatifi ortağı olup faaliyet gösteren kadın çiftçilere yönelik olmak üzere yaklaşık 1.000 kadın girişimciye eğitim verilmesi hedefleniyor.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024