2021 Yılı İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

2021 Yılı İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası

2021 Yılı İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası
Yayınlama: 11 Mart 2021 Perşembe
A+
A-

Hayvan Hastalıkları ile Mücadele programı kapsamında Şap Hastalığı ile mücadele amacıyla her yıl Ülkemizde uygulanmakta olan büyükbaş hayvanlarda İlkbahar şap aşılama kampanyası İlimiz genelinde başlanmış olup, aşılama programı 30 Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanacaktır.

Ayrıca Yeni doğan hayvanlar ile hayatında ilk defa şap aşısı ile aşılanmış büyükbaş hayvanlara rapel aşılama çalışmaları 30 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecektir. Aşılama programı kapsamında büyükbaş hayvan varlığımızın tamamının aşılanması hedeflenmektedir.

Hayvancılığımıza ekonomik anlamda büyük kayıplar oluşturan ve hayvanların verim kabiliyetinde düşüşlere sebep olan şap hastalığı ile etkin mücadelede aşılamalar büyük önem taşımaktadır. Aşılama çalışmaları hastalıktan korunmanın yanı sıra hayvan sevklerinde aşı şartının bulunması sebebiyle sevklerde sorun yaşanmaması açısından da gereklidir.

Tüm yetiştiricilerimizin kampanya döneminde büyükbaş hayvanlarını aşılatmaları, aşılama çalışmalarında tüm paydaşlarımızın gereken hassasiyeti göstermeleri büyük önem arz etmektedir.

İlgililere önemle duyurulur.   

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024