Akıllı Tarım Atölyeleri gençlerle buluştu - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Akıllı Tarım Atölyeleri gençlerle buluştu

Akıllı Tarım Atölyeleri gençlerle buluştu
Yayınlama: 8 Mart 2021 Pazartesi
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri teknoloji şirketi TARNET, tarım teknolojilerinde farkındalık oluşturmak, gençlere tarımı sevdirmek amacıyla geliştirdiği yeni nesil eğitim hareketi Akıllı Tarım Atölyelerini (ATA) hayata geçirdi.

Öğrencilere hem tarımı sevdirecek hem de tarım odaklı olarak teknoloji geliştirme fırsatı sunacak olan ATA’da eğitim alanlarından, materyallerine ve uygulama süreçlerine kadar 360 derecelik bir tasarım inşa eden TARNET, “Tohum, Fidan ve Orman” isimli eğitim müfredatını tarım ve teknoloji olarak iki kategoriye ayırdı.

ATA Eğitim Sistemi, öğrencilerini 21.yüzyıla hazırlıyor!

Müfredat içerikleri alanında uzman eğitimcilerle hazırlanan ATA, teorik ve pratik uygulamalar olarak toplamda 24 atölyeden oluşuyor. Geleceği Tasarlayan Atölyelerde, Bitki Besleme Teknolojilerinden Robotik kodlamaya, akıllı sera sistemlerinden yapay zekâya kadar geniş kapsamlı bir eğitim modeli esas alınıyor.

Dünyanın ilk tarım teknolojileri kutu oyunu

TARNET, eğitimlerin yanı sıra öğrenmenin en eğlenceli yolu olan kutu oyunlarıyla da çocukların dikkatini tarım ve teknolojiye çekiyor. Dünyanın İlk Tarım Teknolojileri Kutu Oyunu olan Lider Çiftçi Kutu Oyunu ve Ekosistem Besin Zinciri Oyunu ile doğaya saygı duyan, üreten, bu yeteneklerini teknolojiyle birleştirebilen çocukları ve gençleri bir araya getirmeyi hedefliyor.

ATA kapsamında hazırlanan bu oyunlar, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin 200’e yakın marketinde ve online olarak da atadukkan.com üzerinden satışa sunuldu.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024