Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Başvuru Süreleri Uzatıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Başvuru Süreleri Uzatıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Başvuru Süreleri Uzatıldı
Yayınlama: 26 Şubat 2021 Cuma
A+
A-

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları % 50 hibe desteği başvuru süreleri uzatıldı.

İl Müdürümüz Ender Muhammed GÜMÜŞ yaptığı açıklamada ‘Bakanlığımızın tarımsal sanayide yatırım yapmak isteyenlere ve çiftçilerimize sunmuş olduğu, Kırsal Kalkınma Destekleri İlimiz tarımının ekonomik gelişmesinde önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle başvuru süresinin uzatılması iyi değerlendirilmelidir. Yılda bir kez sunulan bu imkandan yatırımcılarımız ve çiftçilerimiz faydalanmalıdır.

Yaptığımız girişimlerle, özellikle İl Merkezimize yakın olan yerleşim birimlerinin Kırsal Mahalle özelliğini genişleterek, başvuru kapsamına aldırdık. Yine daha fazla yatırımcı ve çiftçimizin başvurabilmesi  için, kiralama yoluyla da başvuru yapılmasını sağladık.

Bu güne kadar İlimizde KKYDP kapsamında 346 projeye 68 milyon lira hibe desteği ve 1877 kişiye istihdam sağladık.’ dedi. 

Yapılan değişikliklerle, başvuru süreleri; Ekonomik Yatırımlar için; 09.04.2021. İlgili mevzuat için tıklayınız


Altyapı Yatırımları için; 23.03.2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Mevzuat için tıklayınız


Uygulama Rehberlerinin güncel hallerine; Bakanlığımız internet sitesinde yer alan, KKYDP online başvuru kısmında (https://edys.tarim.gov.tr/Tarim/onlinebasvuru.aspx?tip=3) yer alan "Bilgi Edinme ve Mevzuat" başlığı altında "mevzuat" bölümünden ulaşılabilir.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024