Çiftçilik hayalleri Tarım Kredi ile başladı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Çiftçilik hayalleri Tarım Kredi ile başladı

Çiftçilik hayalleri Tarım Kredi ile başladı
Yayınlama: 28 Kasım 2020 Cumartesi
A+
A-

Türkiye’nin en genç çiftçilerinden olan Hanife Varlı(18) çiftçilik hayalini gerçekleştirmek için Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak oldu. Henüz 18 yaşında olan ve Adana’da yaşayan Varlı, lisans eğitim alıp babasıyla birlikte tarımsal işletmelerini büyütmek istiyor. Varlı hayallerine Tarım Kredi Kooperatifleriyle ulaşacağını söyledi.

Çiftçilik yapmak için girişimlerde bulunan 18 yaşında Türkiye’nin en genç çiftçileri arasında sayılan Hanife Varlı ilk olarak Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak oldu. Her anlamda eğitimli bir çiftçi olmak istediğini belirten Varlı, bütün çocukluğunu tarlalarda ve hayvanların arasında geçirdiğini ve bu durumu çok sevdiğini söyledi. Zamanla bir şeyler üretmeyi çok sevmeye başladığını vurgulayan Genç Çiftçi Varlı, babasının üretim süreçlerinde neler yaptığını öğrenmek için Ceyhan Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak olduğunu bildirdi.

Ailenin en büyük çocuğunu olduğunu hatırlatan Varlı, kendisinden sonra kardeşlerinin de aynı yolu izlemesini beklediğini ifade etti.

ÇİFTÇİLİK HAYALLERİ TARIM KREDİ İLE BAŞLADI

“Babamla aile mesleğini sürdürmeye çalışıyorum. Hep ilgim vardı. Özellikle hasat zamanı içimizi bir sevinç kaplıyor ve çok seviyorum çiftçiliği. Tarım Kredi ile babam sayesinde tanıştım. Mazot ve gübreyi Tarım Krediden alıyoruz. Üniversite sınavına hazırlanıyorum ve eğitimimi tamamlandıktan sonra ileride işlerimizin daha da büyümesi için çaba harcayacağım. Hayvancılık en sevdiğim işlerden biri. Onlarla büyüyorum bende. Ailemde destekliyor beni. Anneme de ev işlerinde yardım ediyorum babama da yardım ediyorum. Teknolojiyi de takip ediyorum çiftçiliği de yapmaya çalışıyorum. Yeni gelişmeleri internetten takip edip babamla paylaşıyorum” diye konuştu.

TARIM KREDİYE ORTAK OLMASINI İSTEDİK

Kızının kendisine yardımcı olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Baba Fahrettin Varlı(45) ise çiftçiliği abisiyle birlikte yaptıklarını ve aile bireylerinin çiftçilikle ilgilenmesinin güzel olduğunu söyledi. Büyük bir işletmeye sahip olduklarını hatırlatan Varlı, “Bizim burada 4 bin dönüm arazimiz, 400 büyükbaş ve 700 küçükbaş hayvanımız var. Üç çocuğumun en büyüğü Hanife. Yapılan işlerimizi merak etti. Biz de işin nasıl olduğunu öğrenmesi için Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak olmasını istedik. Üniversite tahsilini tamamlamasını istiyoruz. Ondan sonra hevesi devam ederse işlerin başına geçip bütün her şeyin sorumluluğunu alabilir. Şu an çok istekli ve bu durumdan memnunuz. Öğrenmek istediği her şeyi soruyor. Bizden sonra onların bu işleri devam ettirmesini istiyorum. Üretim ve pazarlama safhasında işleri öğrenmesini istiyorum. Bu nedenle Tarım Kredi Kooperatifleriyle işe başladı. Büyük bir çiftliğimiz ve öğrenmesi gerekiyor. Daha sonrasında kardeşlerine öğretecek” dedi.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024