ETOS Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

ETOS Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

ETOS Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu
Yayınlama: 13 Mart 2024 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle düzenlenen "Cumhuriyetin Kazanımları" konulu Şiir Yarışmasının Ödül Töreni "EBB Taşbaşı Kültür Merkezi"nde yapıldı. Ödül kazanan aşağıdaki şiirler ETOS Üyeleri tarafından seslendirildi.

1.lik Ödülünü İzmir’den İbrahim Özdemir  2.lik Ödülünü İstanbul’dan Samim Coşkun, 3.lük Ödülünü  Ankara’dan Nevzat Bayramoğlu aldı.

1.Mansiyon Yahya Özkök (Trabzon) 2.Mansiyon Yaşar Işıkhan Temirli (Bozüyük/Bilecik) 3.Mansiyon İlbilge Genç (Ankara) alırken;

Jüri Özel Ödülü  Mehmet Alan’a (Bafra/Samsun)

Öğretmen Tülay Üçyıldız Alpan Onur Ödülü ise  Ömriye Erdoğan Karataş’a  (Kocaeli) verildi.

   Ülkemizin farklı illerinden gelen şairlere günün anlamını simgeleyen plaketlerin yanı sıra bir çok hediyenin de verildiği Ödül Töreninin Açılışında konuşan Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği Başkanı Nihal Bağcı " Bugün bu salonlarda Şiir okuyup Sanat etkinlikleri yapabiliyorsak bunları Atatürk'ün açtığı çağdaş uygarlık yolundaki Devrimleri sayesinde olduğunu ve Cumhuriyetimizi koruyup kollama yolunda bize verilen görevleri yapmak için mücadele etmemiz gerektiğini" söyledi.

   Etkinlikte ayrıca; 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yönetmen Latif Tiftikçi tarafından yazılıp yönetilen Cumhuriyetin kadınlarının yaşamış oldukları güçlükleri ve sonunda kazandıkları başarıları anlatan "Vefa Borcu" adlı kısa oyun ETOS Üyeleri tarafından canlandırıldı. Yine ETOS Üyesi Süheyla Evecen Cumhuriyetin ilk kadın bestekarlarının şarkılarını seslendirdi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024