“Kadınlar İle Teknoloji Arasındaki Bağ Güçlenmeli” - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

“Kadınlar İle Teknoloji Arasındaki Bağ Güçlenmeli”

“Kadınlar İle Teknoloji Arasındaki Bağ Güçlenmeli”
Yayınlama: 6 Mart 2024 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir’de gerçekleştirilen “Teknoloji ile Güçlenen Kadınlar” etkinliğinin açılışında konuşan Başkan Büyükerşen, “Kadınların güçlenmelerine, hak ve çıkarlarının korunmasına yönelik kalıcı çözümler üretilmeli. Kadınlar ile teknoloji arasındaki bağlar mutlaka güçlenmeli.” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen “Teknoloji ile Güçlenen Kadınlar” etkinliği açılış konuşmalarıyla başladı.

Paneller, söyleşiler, eğitimler, kariyer fırsatları ve başarı hikâyelerinin paylaşıldığı, 5-6 Mart tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) gerçekleştirilen etkinliğin açılışında, katılımcılara hitap eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Kadınların güçlenmelerine, hak ve çıkarlarının korunmasına yönelik kalıcı çözümler üretilmeli. Yeni istihdam alanları, yeni olanaklar yaratılmalı. Aynı şekilde haklarının gelişmesi, toplumda hak ettiği yeri tam olarak alabilmesi için kadınların güçlenmesi gerekir. Kendi haklarını kendileri koruyabilmeli. Günümüz teknoloji çağı. İnanılmaz bir hızla ilerliyor. Kadın ile teknoloji arasındaki bağ güçlendirilmeli. Çünkü bu alanda beden gücü değil, zekânın ve aklın gücü, hayal kurabilmenin gücü kullanılıyor. Öyle inanıyorum ki, kadın erkekten çok daha zekidir, sabır eşiği daha yüksektir. Teknolojiyi, erkek egemen alandan çok daha insanlık için kullanabilirler. Çünkü annelik içgüdüleri vardır. Bu içgüdü onlara, her birini bir kadının doğurduğu insanlara kötü davranmayı önler. Şimdiden 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de tebrik ediyorum.” diye konuştu. Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Ahmet Şakar da etkinliğin çok önemli bir yol gösterici olacağına vurgu yaptı.

Alanında uzman isimlerin “Şehir Hayatı ve Teknoloji, Dünyada Teknoloji ve Startuplar, Blockchain ve Regülasyonlar, Dijital Dünyada Siber Güvenlik ve Sosyal Mühendislik, Yapay Zeka ve Girişimciliğin Geleceği” gibi birçok başlıkta sunum ve eğitimleri yaptığı etkinlik, kapanış programı ile tamamlanacak. Yoğun ilgi gören etkinlikte Eskişehir’in ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce de deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024