Odunpazarı Halk Oyunları Şenliği Büyük İlgi Gördü - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Odunpazarı Halk Oyunları Şenliği Büyük İlgi Gördü

Odunpazarı Halk Oyunları Şenliği Büyük İlgi Gördü
Yayınlama: 9 Haziran 2022 Perşembe
A+
A-

Odunpazarı Kaymakamlığı himayesinde Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Valilik Meydanında düzenlenen Halk Oyunları Şenliği vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 

Halk Oyunları Şenliğine Vali Yardımcısı Akın Ağca, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Sertsöz, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Halk Oyunları şenliğinde zeybek, Karadeniz, halay, horon oyunlarını sahnelendi. Kortej yürüyüşü ile başlayan ve yöresel kıyafetleriyle büyük alkış alan eğitimciler ve öğrenciler, sahne performanslarıyla izleyenleri büyülerken, halk oyunları gösterileri izleyiciler tarafından ilgiyle izledi.

Şenlik kapsamında gerçekleştirilen halk oyunları gösterilerinde yarışan okullarımızdan Halil Yasin İlkokulu ve Melahat Ünügür Ortaokulu öğrencileri birinci, Milli Zafer İlkokulu ve Gülay Kanatlı Ortaokulu öğrencileri ikinci, Osmangazi İlkokulu ve Ahmet Sezer Ortaokulu öğrencileri ise üçüncü olarak ödül almaya hak kazandılar.

Halk Oyunları Şenliği sonunda yarışmaya katılan bütün öğrencilere madalya, katılım belgesi ve ödülleri verildi. 

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024