DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ŞENLİĞİ ve ÇEVRE MÜFETTİŞLERİ ETKİNLİĞİ ÇOK COŞKULU GEÇTİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ŞENLİĞİ ve ÇEVRE MÜFETTİŞLERİ ETKİNLİĞİ ÇOK COŞKULU GEÇTİ

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ŞENLİĞİ ve ÇEVRE MÜFETTİŞLERİ ETKİNLİĞİ ÇOK COŞKULU GEÇTİ
Yayınlama: 6 Haziran 2022 Pazartesi
A+
A-

05.06.2022 tarihinde sat 15:30’da Eskişehir Recep Tayyip ERDOĞAN Millet Bahçemizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Günü Şenliği ve Çevre Müfettişleri Etkinliği öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile coşkulu bir şekilde gerçekleşti. İl Müdürü Sayın Hikmet ÇELİK tarafından yapılan açılış konuşmasında:

 “Sıfır Atık temalı olarak kutladığımız Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında şu ana kadar “Sıfır Atık Kazanımları Ormanı” Fidan Dikimi, “Çevre Dostu Bir Yaşam” için Bisiklet Turu, “İlk Adım Çevre Yürüyüşü” gibi vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla çevreye olan duyarlılığın arttırılması, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında bilinçlendirici birçok etkinlik gerçekleştirdik. Bugün ise burada, çocuklarımızı  “Çevre ve İklim Değişikliği” konusunda bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlayan Dünya Çevre Günü Şenliğimize ve Çevre Müfettişleri Etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak, çocuklarımızı çevre ve doğa bilinci, sıfır atık, iklim değişikliği konularında eğitmek ve tasarlanan etkinlikler ile hoş vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla bugün 81 İlimizde düzenlenen şenliklerde çocuklarımızla biraraya geliyoruz.

Şenliğimizde origami, rüzgar gülü yapımı, atık ahşaplardan nihale yapımı, bardak boyama, seramik boyama, daha küçük çocuklarımız için resim ve boyama atölyelerimiz bulunuyor. Bugün yapılacak atölye çalışmalarında çocuklarımız, değerlendirilebilir nitelikteki malzemeleri tekrar kullanmayı, bu malzemeleri farklı kullanım alanlarında ve farklı amaçlarla değerlendirmeyi, daha az atık oluşturmayı, böylece sıfır atık felsefesine uygun olarak israfın önüne geçmeyi, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin çeşitli yollarını öğrenecek ve keyifli vakit geçireceklerdir.

Ayrıca, sahnede anaokulu ve ilkokul öğrencilerimizin “Atıktan Modaya” Defilesi gerçekleşecek. İl Müdürlüğümüzce ortaokullar arasında düzenlemiş olduğumuz “En Çevreci Biziz” Bilgi Yarışmasının ve Müdürlüğümüz personeli arasında düzenlediğimiz “Voleybol Turnuvası” kazananlarının ödüllerini vereceğiz. Yine vatandaşlarımıza yönelik Çarkıfelek Yarışması düzenleyecek, vatandaşlarımıza hediyeler dağıtacağız.

Şenliğimizin başta çocuklarımız olmak üzere tüm Eskişehir halkımıza hayırlı uğurlu olmasını ve çocuklarımızda çevre bilincinin gelişmesinde katkı sağlamasını ümit ediyor, herkese iyi eğlenceler dilerken saygılar sunuyorum.” ifadelerine yer verilmiştir.

Etkinlik sırasında çocuklarımız Sıfır Atık temasına uygun olarak çeşitli atölyelerde çalışmalar yapmış, etkinlik alanında kurulan sahneden Bakanlığımızın eğitici filmlerini seyretmiş, yine halat çekme, çuval yarışı, çarkıfelek gibi yarışmalara katılarak öğrenirken eğlenceli vakit geçirme aynı zamanda çevre ile başbaşa kalma, sıfır atık, iklim değişikliği konularında da bilgi sahibi olma fırsatı bulmuştur. Diğer yandan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “En Çevreci Biziz” Bilgi Yarışması ve Atık Malzemeden Elbise tasarımı yarışmaların ödül törenleri, Atıktan Modaya Defilesi kurulan sahnede gerçekleştirilmiştir.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024