TİKA’dan “Moğolistan Kültürel Mirası İçinde Türk Yazıtlarının Bugünü Ve Geleceği Çalıştayı”na Destek - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

TİKA’dan “Moğolistan Kültürel Mirası İçinde Türk Yazıtlarının Bugünü Ve Geleceği Çalıştayı”na Destek

TİKA’dan “Moğolistan Kültürel Mirası İçinde Türk Yazıtlarının Bugünü Ve Geleceği Çalıştayı”na Destek
Yayınlama: 1 Haziran 2022 Çarşamba
A+
A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteği ile düzenlenen “Moğolistan Kültürel Mirası İçinde Türk Yazıtlarının Bugünü ve Geleceği” çalıştaylarından ilki, Moğolistan’dan gelen yetkililer ve Türk akademisyenlerin katılımı ile İzmir'de gerçekleştirildi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öncülüğünde Moğolistan Devlet Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Enstitüsü, Moğolistan Kültürel Miras Merkezi ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu iş birliğinde; TİKA ve Türk Dil Kurumu'nun destekleriyle düzenlenen çalıştay, 27-28 Mayıs 2022 tarihlerinde İzmir'de düzenlendi.

27 Mayıs 2022 tarihinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreni, Prof. Dr. Şaban Doğan’ın konuşmasıyla başladı.

Tören daha sonra; UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Rahman Nurdun, Moğolistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Namkhaibat Tserengombo, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Moğolistan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Din Politikaları Baş Danışmanı Bum-Ochir Dulam, Prof. Dr. Ruhi Ersoy ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin  konuşmaları ile devam etti.

Türk yazıtlarının ve Türk dönemine ait diğer eserlerin taşınmasını içerecek projelerin de görüşüldüğü çalıştay çerçevesinde sunulan bildirilerin önümüzdeki süreçte kitap olarak yayımlanması ve sonuç bildirgelerinin Türk ve Moğol makamları ile paylaşılması hedefleniyor.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024