Travma Sonrası Stres Bozukluğu Nedir? - Eskişehir Haber

Eskişehir Sağlık

Travma Sonrası Stres Bozukluğu Nedir?

Travma Sonrası Stres Bozukluğu Nedir?
Yayınlama: 18 Kasım 2021 Perşembe
A+
A-

Travma sonrası stres bozukluğu, kişiyi aşırı derecede korkutan, tedirgin olmasına neden olan, beklenmedik bir şekilde gerçekleşen olaylardan sonra yaşanan ruhsal travmadır. Kişide travmatik etkilere sebep olan birçok olay meydana gelebilir. Deprem, sel, yakının ölümü, yaralanma tehlikesi sonrasında yaşanan korkuların her biri travmatik olaylara örnek gösterilebilir. Yaşanan travmalar sonucunda meydana gelen stres ve aşırı kaygı, kişinin yaşantısını olumsuz bir şekilde etkileyebilmektedir.

Travma Sonrası Stres Bozukluğunun Etkileri Nelerdir?

Travma sonrası stres bozukluğunun kişi üzerinde birçok etkisi vardır. Bu etkiler, kişinin yaşamında olumsuz süreçlerin yaşanmasına neden olabilir. Kişi, ilişkilerinde stresten kaynaklı sorunlar yaşayabilir. Ayrıca günlük hayatta yapılan aktivitelerden de zevk alınmamaya başlar. Ayrıca kişi, diğer akıl sağlığı sorunlarıyla da karşı karşıya kalabilir. Bu akıl sağlığı sorunları şu şekilde sıralanabilir:

·        Anksiyete ve depresyon

·        İntihar düşünceleri ve eylemleri

·        Yeme bozuklukları

·        Alkol ve uyuşturucu kullanımı

Bu ve bunun gibi psikolojik sorunları, yaşanan stresle birlikte kendisini belli edebilir. Online terapi hizmetleri sunan Mutluyaşam, travma sonrası stresle başa çıkma konusunda bireylere yardımcı olmaktadır. Travmatik durumların yaşanması sonrasında meydana gelen ve farklı psikolojik sorunlara sebebiyet verebilen stres, kişinin kalitesiz bir yaşam içerisinde olmasına neden olabilir. Online terapi merkezinde gerçekleştirilen uygulamalar, fiziksel terapilerde olduğu gibi psikoloji biliminin tüm imkanlarından faydalanır.

Travma Sonrası Stres Bozukluğuyla Nasıl Başa Çıkılır?

Travma sonrası stres bozukluğu teşhisi konulan bireylerin bu alanda hekim desteği alması gerekebilir. Birçok birey, travmatik olaylardan sonra korku, kaygı, stres, depresyon ve suçluluk gibi sorunlarla baş başa kalmaktadır. Bunların her biri travmaya yönelik verilen tepkilerdir ve travmatik olaylarla karşılaşan birçok kişi benzer tepkileri verir.

Genellikle bu sorunla karşı karşıya kalan bireyler için iyileşme sürecinde çeşitli uygulamalar gerçekleştirilir. Bireyin hayatını ve yaşadıklarını kontrol edebilmesi, iyileşme sürecinde temel amaçtır. Bu kapsamda kullanılan yöntemlerin her biri, kişinin stresten uzaklaşmasını ve kendini çok daha iyi hissetmesini amaçlar. Kişinin travmatik olayı aklından çıkaramaması, stres ve kaygı yaşaması, depresyon içerisinde bulunması; bireyin gündelik hayatında sorunlar çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle terapi uygulamalarıyla sorunun azaltılması hatta giderilmesi oldukça önemlidir.  https://www.mutluyasam.com.tr/ üzerinden bilgi alabilirsiniz.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024