Eylül ayında hangi meyveleri ve sebzeleri tüketmelisiniz? - Eskişehir Haberler

Eylül ayında hangi meyveleri ve sebzeleri tüketmelisiniz?

Anasayfa / Sağlık
Eylül ayında hangi meyveleri ve sebzeleri tüketmelisiniz?

Eylül ayında sağlıklı beslenmenin yolu daha lezzetli, besin içeriği zengin, zirai ilaçlar ve hormonlardan uzak besinleri seçmekten geçiyor.

etiket okuma, adam, erkek, gıda okuma, market alışverişi, ürün inceleme, ortoreksiya

Doğal tarım kaynaklarının değişmesi, seracılığın gelişmesi, ithal ürünlerin artması ve besinleri işleme yöntemlerinin gelişmesi; ekolojik tarımı, hangi meyvenin ve sebzenin hangi mevsime ait olduğunu bile ne yazık ki unutturmuş durumda… Günümüz dev marketlerinde neredeyse tüm meyve ve sebzeleri raflarda sağlıksız olduğu kadar lezzetsiz şekilde dört mevsim görüyoruz.

biber, kırmızı biber, yeşil biber, acı biber, tatlı biber, kapya biber, yağlı biber, sebze

Herhangi bir kronik hastalığınız yoksa eylül ayında besin değeri daha yüksek, daha ucuz, daha lezzetli ve muhtemelen kimyasal içeriği daha düşük aşağıdaki besinleri uzman diyetisyeninize danışarak tüketebilirsiniz:

pitaya, ejder meyvesi, dragon fruit

Ejder meyvesi (pitaya)

Eylül ayı meyveleri

Bu meyveleri diyabetinsülin direnci ya da tiroit hastalıklarınız yoksa eylül ayı dışında da reçel yaparak diyetisyeninizin önereceği ölçüde tüketebilirsiniz.

hünnap meyvesi

Hünnap

Eylül ayı sebzeleri

Mevsiminde dondurmanız koşuluyla bu sebzeleri eylül ayı dışında da diyetisyeninize danışarak tüketebilirsiniz. Eğer hipertansiyonunuz, tiroit ve böbrek hastalıklarınız yoksa konserve edilmiş şekilde tüketebilirsiniz.

diyetisyen, diyet yazan doktor, beslenme uzmanı, diyetetik uzmanı, beslenme uzmanı

Eylül ayında taze meyve ve sebze seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Marketten veya pazardan sebze ve meyve alırken meyvelerin iri ve gösterişli olanlarını seçmek yerine küçük ve düzgün görünümlü olanlarını tercih edin. Ayrıca kısmen de olsa çürüksüz, pörsümemiş, sulu, geleneksel şekilde kendine has kokusunu kaybetmemiş olmasına dikkat edin.

patates, patates soyma bıçağı, patates soyacağı, kabuklu patates

Yeşil yapraklı sebzelerin ve otların yaprakları bol ve canlı; patatesin nodüllenmemiş, yeşillenmemiş ve çillenmemiş olanları; fasulyenin ise kırıldığında gevrek ses çıkartan ve kılçıksız olanlarını tercih etmenizi öneriyorum.

Eylül ayında uygun miktarda su tüketerek sıvı dengenizi sağlamayı unutmayın. Eylül ayının sağlık, başarı, mutluluk ve huzur getirmesi dileği ile…

1.287 okunma

Yorum Yap

17 Kasım 2021 Çarşamba

KOAH’A ZEMİN HAZIRLAYAN 5 ETKEN!

17 Kasım 2021 Çarşamba

Smear Testini Ertelemeyin!

29 Eylül 2021 Çarşamba

10 soruda koenzim Q-10

28 Eylül 2021 Salı

Fındığın yararlı 3 etkisi!

27 Eylül 2021 Pazartesi

4 soruda sirtfood diyeti

25 Eylül 2021 Cumartesi

5 soruda ghee yağı

24 Eylül 2021 Cuma

Detoks nedir, ne değildir?

12 Eylül 2021 Pazar

Chia tohumu

11 Eylül 2021 Cumartesi

6 soruda ödem

2 Eylül 2021 Perşembe

Hangi maden suyunu seçmeliyim?

31 Ağustos 2021 Salı

6 maddede kişniş

30 Ağustos 2021 Pazartesi

10 dakikada tuzlu kek hazırlayın!

28 Ağustos 2021 Cumartesi

4 soruda ceviz

26 Ağustos 2021 Perşembe

4 maddede propolis

25 Ağustos 2021 Çarşamba

Şok diyet!

24 Ağustos 2021 Salı

Beyaz çay tüketiyor musunuz?

23 Ağustos 2021 Pazartesi

7 soruda kavulca

22 Ağustos 2021 Pazar

Asya ginsengi

21 Ağustos 2021 Cumartesi

Plastik ambalajlar şişmanlatıyor!

online ziyaretçi: 394
 
yukarı