Çağdaş kayak sporcularından 13 madalya - Eskişehir Haber

Eskişehir Spor

Çağdaş kayak sporcularından 13 madalya

Çağdaş kayak sporcularından 13 madalya
Yayınlama: 26 Şubat 2024 Pazartesi
A+
A-

ÇAĞDAŞ KAYAK SPROCULARINDAN 13 MADALYA

22-23 Şubat tarihlerinde Uludağ’da düzenlenen Okullararası Eskişehir Kayak Alp Disiplini il birinciliği yarışlarına, Özel Çağdaş Okulları kayak sporcuları damga vurdu.

Uludağ’da gerçekleşen Okullararası Eskişehir Kayak Alp Disiplini il birinciliği yarışlarına 9 sporcu ile katılan Özel Çağdaş Okulları, toplamda 13 madalya ile Eskişehir’e döndü. Çağdaş Okulları Kayak sporcuları yarışları toplamda 7 altın, 4 gümüş, 2 bronz madalya ile tamamladı.

Minik A Kategorisinde İsmail Can Çayır altın madalya; Minik B Kategorisinde yarışan İpek Acar altın madalya, Ada Nur Çayır gümüş madalya aldı. Küçükler Kategorisinde yarışan Umay İnan GS ve Slalom yarışlarında 2 altın madalya, Melisa Çelik 2 gümüş madalya, Ece Harmankaya ise 2 bronz madalya sahibi oldu. Yıldızlar Kategorisinde yarışan Zeynep Çelik altın madalya, Alp Türkmen 2 altın madalya, Ali İrfan Aras ise gümüş madalya kazandı.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA ESKİŞEHİR’İ TEMSİL EDECEKLER

Bu yarışmalar sonucunda il derecesi alan sporcular Umay İnan, Saba Zeynep Çelik, Alp Türkmen ve Ali İrfan Aras; Mart ayının sonunda Erzurum’da düzenlenecek olan Okullararası Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

ESKİŞEHİRLİ ÖĞRENCİLER KAYAK SPORUNU ÇAĞDAŞ’TA ÖĞRENİYOR

Yarışlarda elde edilen başarı hakkında değerlendirmede bulunan Çağdaş Okulları Kayak Sorumlusu Burcu Büyükerşen Tuna, “Özel Çağdaş Okulları olarak 8 yıl önce Çağdaş Kayak Kamplarına başladık. Eskişehir genelinden ve şehir dışından her geçen yıl kamplarımıza olan talep arttı. 2024 yılında 3’ü Palandöken’de, 1’i Sarıkamış’ta olmak üzere 4 ayrı kamp planladık. Önümüzdeki hafta 13. Kayak Kampı için 50’yi aşkın öğrenci ve aileleri ile Sarıkamış’ta; Mart ayı sonunda ise 14. Kayak Kampı için Palandöken’de olacağız. Bu sezonu tamamladığımızda Çağdaş olarak yüzlerce öğrencimizin eğitim aldığı 14 kayak kampını tamamlamış olacağız” diye konuştu.

7ALTIN, 4 GÜMÜŞ, 3 BRONZ MADALYA İLE DÖNDÜLER

Çağdaş kayak kamplarında öğrencilerin Milli kayak antrenörlerinden eğitim aldığını söyleyen Tuna, “Bu kamplarımız sayesinde öğrencilerimiz kayak sporuyla tanışıyor ve her geçen yıl kendilerini geliştiriyor. Kayak sporcularımız, verdikleri emeklerin karşılığını Uludağ’da gerçekleşen Okullararası Kayak Alp Disiplini yarışlarında aldı. 9 öğrenci ile katıldığımız yarışlardan 7 altın, 4 gümüş, 2 bronz madalya olmak üzere toplam 13 madalya ile döndük. Bu başarımızın yıllar geçtikçe katlanarak devam edeceğinden şüphemiz yok” diye konuştu.

Bu başarının arkasında büyük bir emek olduğunun altını çizen Tuna, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm sporcu öğrencilerimizi verdikleri emekten ve azimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Onların bu başarıya ulaşmasında emeği olan kayak hocalarımıza ve her zaman destek olan ailelerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha büyük başarılara imza atarak şehrimizi başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz.”



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024