YASAK KALKMAZSA VAY HALİMİZE - Eskişehir Haber

Eskişehir Spor

YASAK KALKMAZSA VAY HALİMİZE

YASAK KALKMAZSA VAY HALİMİZE
Yayınlama: 17 Mart 2021 Çarşamba
A+
A-

Son iki sezondur transfer yasağı olduğu için kadrosunu güçlendiremeyen Kırmızı Şimşekler elindeki oyuncuları da tutamıyor.  Geçtiğimiz sezon devre arası başlayan ve şu ana kadar 17 oyuncu ile yollar ayıran Eskişehirspor’da yaprak dökümü tüm hızıyla devam ediyor. 

Son günlerde ise, takımda kalmak istemeyen kadro dışı bırakılan ve gözden düşen 7 oyuncu da önümüzdeki sezon büyük ihtimalle takımda yer almayacak.  Eğer devre arasında olduğu gibi yine yasak kalkmaz Es-Es yeni sezonda da genç ekip ile ligde mucize arayacak.

GEÇTİĞİMİZ SEZON BAŞLADI

Eskişehirspor’da kadro operasyonu tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz sezon devre arasında Marko Milinkoviç, Jesse Sekidika, İbrahim Sissoko, Ferhat Kiraz, Berkay Tolga Dabanlı, Emre Güral, Kamal Issah ve Hakan Aslantaş Eskişehirspor’dan ayrılmıştı.

SEZON BAŞI DEVAM ETTİ

Sezon başında ise kiralık olarak takımda yer alan Cemali Sertel ve Mete Kaan Demir Başakşehir’e giderken, Mehmet Feyzi Yıldırım ise boşa çıkarak takımdan ayrılmış ve süper lig ekibi Kasımpaşa ile anlaşmaya varmıştı. Genç oyuncu Metehan Altunbaş ise 250 Bin EURO  karşılığında Avusturya'ya transfer olarak takımdan ayrıldı.

İLK OLARAK KIVANÇ AYRILDI

Transfer yasağı kaldıramayan Şimşekler mevcut oyuncular ile sezona başlarken ilk fireyi ise ligin 9. Haftasında vermişti. Teknik direktör İlhan Var ile ters düşen ve Keçiörengücü maçı kadrosuna alınmayan tecrübeli orta saha oyuncusu Kıvanç Karakaş takımdan ayrıldı.

BİLAL CEYLAN BEŞİKTAŞ’A

Alt yapıdan yetişen 17 yaşındaki sağ bek Bilal Ceylan gösterdiği performans ile dikkat çekerken, bir anda bütün takımlarını listesine girmişti. Bilal ligin devre arasında Beşiktaş’a transfer oldu ve Eskişehirspor bu oyuncudan 3 milyon 300 bin TL gelir elde etti. Hasan Ulaş Uygur ve Yiğit Utku Gök’de başka takımlara giden oyuncular oldu.

KALECİ EKREM DE GİTTİ

Son 3 sezondur bir çok maçta kaleyi koruyan Ekrem Kılıçarslan’da devre arasında takımdan ayrılan oyuncu oldu. Ekrem Kılıçarslan bir yılı opsiyonlu Hatayspor ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

GÖZDEN DÜŞTÜLER

Sezon başından bu yana takımda forma giyen bazı oyuncular ile son günlerde adeta gözden düştü. İlk olarak önümüzdeki sezon takım 2.ligde mücadele ederse yabancı statüsünde yer alan Alimi ve Hamed kadroya alınmamaya başladı.

Bu oyuncuların yanı sıra kaleci Ebrar’da kadroyu unuturken, kaleci Melih ve Erdal’da teknik kadronun kararı ile kadro dışı bırakıldı.

GİTMEK İSTİYORLAR

Sözleşmeleri 31 Mayıs’da sona erecek olan 12 oyuncudan Mehmet Özcan ve Furkan Balaban yönetime ligin bitimi ile birlikte takımdan gitmek istediklerini açıkladı. Mehmet Özcan son iki maçta kadroya alınmazken, Furkan Balaban ise son maçta yedek kulübesini bekledi. 

17 GİTTİ 7 YOL AYRIMINDA

Geçtiğimiz sezon devre arası itibari ile şu ana kadar 17 oyuncu ile yollar ayrılırken, son günlerde gitmek isteyen, kadro dışı bırakılan ve gözden düşen 7 oyuncu da önümüzdeki sezon büyük ihtimalle takımda olmayacak.


YA YASAĞI KALDIRAMAZSAK

Geçtiğimiz sezon başı olduğu gibi devre arasında da transfer yasağını kaldıramayan Eskişehirspor elindeki oyuncuları da takımda tutamıyor.

Artık 2.ligin hazırlıkları yapılan Es-Es’in yeni sezon için tek umudu var oda yasağı kaldırmak ve takımı değiştirmek. Eğer devre arasında olduğu gibi yine yasak kalkmaz ise çok genç bir kadro ile bu sezonki senaryo önümüzdeki sezon 2. Ligde de  devam eder… 

 

istikbalgazetesi.com

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024