Yenilgi Serisi Devam Ediyor PUANSIZ BİR HAFTA DAHA - Eskişehir Haber

Eskişehir Spor

Yenilgi Serisi Devam Ediyor PUANSIZ BİR HAFTA DAHA

Yenilgi Serisi Devam Ediyor PUANSIZ BİR HAFTA DAHA
Yayınlama: 1 Mart 2021 Pazartesi
A+
A-

TFF 1. Lig'in 24'üncü haftasında Eskişehirspor evinde konuk ettiği İstanbulspor karşısında sahadan mağlup ayrıldı...

İlk yarıda ruh yok… Mücadele yok… Çok değil daha bir sene öncesi birilerinin hayali olan formanın ağırlığı çok çabuk unutulmuş. Değerler tam anlamıyla harcanmış… Yenilginin de bir duruşu vardır. Eskişehirspor’da dün o dahi yoktu…

ESKİŞEHİRSPOR:0 İSTANBULSPOR: 3

İkinci yarıda nispeten daha iyi bir başlangıç yapılsa da bu kez de kalite eksikliği vitrine çıktı. Uzaktan atılan 2 şut dışında ceza alanına dahi giremeyen Kırmızı Şimşekler evinde İstanbulspor’da da 3-0 kaybederek yeni bir hezimet daha yaşadı.  

Tükenmişlik sendromu tüm şehri sararken, futbol takımının önlenemez düşüşü kadro üzerinden gelecek sezon planlamasında kökten değişimi getirecek gibi… Büyük beklentilerle gelen ve Eskişehirli antrenörlerin de umudu olan Cengiz Seçsev de bu süreçte ne yazık ki sınıfta kaldı.

Bandırma maçında ki 11!

Ligde 377 gün sonra 2-1 kazandığı Bandırma maçının ardından Samsun deplasmanında 6-1 kaybeden Eskişehirspor’da teknik direktör Cengiz Seçsev’in tercihleri eleştiri konusu olmuştu. Samsun’da ki farklı yenilgide kaleci Melih Ağa, Onur Bayramoğlu ve Alimi gibi isimlere forma veren Seçsev dün ise Bandırma karşısında kazanan kadroyu sahaya sürdü. Bu maçta kalede Cengiz Alp Köseer, savunmanın ortasında kaptan Sezgin ileri uçtu ise İbrahim Halil Öner’in yanında yine Onur Arı kendine yer buldu.

Yapmak istediğimizle vurulduk

Bandırma karşısında önde baskı planı uygulayan Eskişehirspor bu kez yapmak istediğiyle vuruldu. Siyah-Kırmızılıları iyi çalıştığı ve çözdüğü gözlenen İstanbulspor önde baskıyla işi bitirdi. Bir nevi Kırmızı Şimşekler maç öncesi kağıt üzerinde yapmak istediğiyle pratikte vuruldu. Nitekim konuk ekip ilk yarım saatte maçı koparttı.


Kanatlardan işi çözdüler

Üçlü savunma ile oynayan Eskişehirspor karşısında oyunu genişleten ve kanatları kullanan İstanbulspor’un planı tıkır tıkır işledi. 8.dakikada Levent Ayçiçek’in ortasında İbrahim Yılmaz’ın kafa golüyle öne geçen İstanbulspor 26’da kısa pasla kullanılan köşe atışında Uygar Mert’in yaptığı ortaya Furkan Balaban sıçramayınca arka direkte kafayı vuran Mehmet Yeşil farkı 2’ye çıkarttı.


Kanatları iyi kullanan konuk ekip bu golden sonra net bir pozisyondan daha yararlanamadı ve ilk yarı 2-0 sona erdi.


Koca 45 dakikada Eskişehirspor’un etkili gelişen bir atağı ve pozisyonu dahi yoktu.


Kontrol hep onlardaydı


İkinci yarıda biraz daha hareketlenen bir Eskişehirspor olsa da oyunun kontrolü tamamen İstanbulspor’daydı. İstedikleri gibi oyunu yönlendirdiler ve tempoyu ayarladılar. Maçın bizim adımıza en önemli girişimi Mevlüt’ün yaklaşık 25 metreden şutu.  Koca 90 dakika boyunca rakip ceza alanında yokları oynayan bir Es-Es vardı. 65’te kaleci Alp’in neden olduğu penaltıda topun başına geçen Onur Ergün farkı 3’e çıkarttı.  Konuk ekibin bir golü de ofsayta takıldı.

Maçlar tamam da gelecek kaybedilmemeli


Kırmızı Şimşeklerde kalan dakikaların özeti kontrolsüz gücün güç olmadığı gerçeği…


Maçtan bize kalan ‘Acıları yürüyorum korkmuyorum’ diyenler dahi bu tabloda artık gelecek sezon ne ile karşılaşacaklarından korkar hali geldi.


Bu sezonu kaybeden Eskişehirspor’un geleceği kaybetmemesi adına kadro üzerinden kökten değişim şart…


Sadece nereden başlayacağı soru işareti…


Eskişehirli antrenörlerin umudu olan Cengiz Seçsev’in de sınıfta kaldığı bir ortamda nasıl bir yol haritası belirleneceğini zaman gösterecek…

istikbalgazetesi.com

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024