TÜRKİYE GRAND PRİX’Sİ FORMULA 1’DE YILIN EN İYİ YARIŞI SEÇİLDİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Spor

TÜRKİYE GRAND PRİX’Sİ FORMULA 1’DE YILIN EN İYİ YARIŞI SEÇİLDİ

TÜRKİYE GRAND PRİX’Sİ FORMULA 1’DE YILIN EN İYİ YARIŞI SEÇİLDİ
Yayınlama: 29 Aralık 2020 Salı
A+
A-

Formula 1 DHL Turkish Grand Prix’si, global olarak gerçekleştirilen oylamada 2020 yılının en iyi yarışı seçildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın özverili çalışmaları sonrası asfaltı yenilen İntercity Formula 1 pistinde gerçekleşen “Formula 1 DHL Turkish Grand Prix”si global olarak gerçekleştirilen oylamada 2020 yılının en iyi yarışı seçildi.

Türkiye’de 2005-2011 yılları arasında 7 kez düzenlenen Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix, 9 yıl aranın ardından yeniden Türkiye’de, Intercıty İstanbul Park’ta düzenlenmiş; bakanlığın hummalı çalışmaları sonrası asfaltı yenilen pistteki yarış büyük bir heyecana sahne olmuştu. Formula 1 yönetiminin 17 yarışlık sezonun ardından başlattığı oylamada, Intercity İstanbul Park'ta düzenlenen yarış, oylamaya katılan taraftarların yüzde 33'ünün oyunu alarak 1. Oldu.

-Bakanlık, pistin asfaltını yarış için yeniledi

Formula 1 yönetiminin 17 yarışlık sezonun ardından başlattığı oylamada, 9 yıllık aradan sonra Türkiye’de gerçekleşen Intercity İstanbul Park'taki yarış, oylamaya katılan taraftarların yüzde 33'ünün oyunu aldı. Formula 1 pilotlarınca en çok tercih edilen pistlerden biri olan Intercity İstanbul Park 5.338 metre uzunluğunda olup, efsanevi 8. Virajı ile tanınmaktadır. Mevcut asfalt 2005 yılında imal edilip;15 yıl boyunca küçük onarımlardan geçtikten sonra bu yarış için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın özverili çalışmaları sonucunda hazır hale getirilmişti.

-Bakan Karaismailoğlu, yenilenen piste incelemelerde bulunmuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da yarış öncesi yenilenen İntercity Formula 1 pistinde incelemede bulunmuş, Bakanlık olarak Formula 1 gibi dünyanın en çok ilgi gören yarışlarından birine ev sahipliği yapmaktan, yarışmaya katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını ifade ederek; “Binlerce yıldır medeniyetlere, imparatorluklara başkent olmuş İstanbul’umuz Formula 1’e ev sahibi olmayı fazlasıyla hak etmektedir” açıklamasında bulunmuştu.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024