CHP’nin ’yasa dışı’ diye uydurduğu gazetenin avukatından açıklama geldi - Eskişehir Haber

Eskişehir Magazin

CHP’nin ’yasa dışı’ diye uydurduğu gazetenin avukatından açıklama geldi

CHP’nin ’yasa dışı’ diye uydurduğu gazetenin avukatından açıklama geldi
Yayınlama: 28 Mart 2024 Perşembe
A+
A-

CHP İl Başkanı Talat Yalaz'ın yaptığı açıklamada "yasa dışı" çıkarıldığını uydurduğu Ajans26 gazetesinin avukatından açıklama geldi...

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz'ın "yasa dışı" çıkarıldığını savunduğu Ajans26 gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunması ve yaptığı açıklama tepki toplamıştı. 

Ajans26 gazetesinin vekili Avukat Caner Çalış konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Çalış, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"27.03.2024 tarihinde bir siyasi partinin il başkanın; müvekkilimiz Ajans26 hakkında yapmış olduğu hukuki tasarruftan bir hayli uzak açıklamayı şaşkınla ve üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Ajans26 yayın hayatına 2009 yılında başlamıştır. Yayın hayatında 15. senesini tamamlamak üzeridir.

Müvekkilimiz yayıncı; 31 Mart yerel seçimine özel olarak 50.000 adet gazete yayımlamış ve Eskişehir ilinde dağıtılmasını sağlamıştır. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosuna da  gerekli bildirimleri yaparak usul şartlarını mevzuata uygun olarak gerçekleştirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti  Anayasası’nın:

26. maddesinde, “Herkesin özgürce ifade ve baskı özgürlüğüne sahip olduğu” belirtilmektedir. 

28. maddesine ise, “Herkesin, özgürce görüş ve düşüncelerini ifade etme, yayınlanma ve yayımlanma hakkına sahiptir.”

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin:

10.maddesinde "Herkes ifade özgürlüğü hakkına sahiptir. Bu hak, kamu makamlarının müdahalesi olmaksızın ve ülke sınırları gözetilmeksizin, kanaat özgürlüğünü ve haber ve görüş alma ve de verme özgürlüğünü de kapsar.’’

Hal Böyle iken;

CHP Eskişehir il başkanı olan avukat meslektaşımızın, ilgili mevzuat hükümlerini bilmemesi düşünülemez. Meslektaşımız ve genç il başkanını, bu açıklama yapmaya zorunlu bırakan unsurların: Mensubu olduğu siyasi parti içerisindeki zararlı unsurlar olduğunu düşünmekteyiz. 

Kaldı ki Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız  Yılmaz Büyükerşen de  kendisine yapılan ahde vefasızlık neticesinde aday olarak gösterilmemiş sonrasında  bu zararlı unsurlara atıf yaparak onları  CHP içerisindeki virüsler olarak  olarak tanımlamıştır.

Sonuç Olarak; Tarafsız ve bağımsız haberciliğinin öncüsü olan müvekkilimiz Ajans26 adına gerekli açıklamayı kamuoyu ile paylaşmamız zaruri olmuştur."



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024