25 yılda 25 daire dönüştüremediniz de bari Online Bilet satmayı becerebilseydiniz - Eskişehir Haber

Eskişehir Magazin

25 yılda 25 daire dönüştüremediniz de bari Online Bilet satmayı becerebilseydiniz

25 yılda 25 daire dönüştüremediniz de bari Online Bilet satmayı becerebilseydiniz
Yayınlama: 12 Mart 2024 Salı
A+
A-

Eskişehir dijitalleşme konusunda Türkiye de çok gerilerde kaldı. Geçtiğimiz yıllarda akademik düzeyde yapılan belediyelerin dijtal varlıkları sıralamasında kensine 76. sıra gibi sonlarda yer bulabilen Eskişehir bu konuda ilerlememek konusunda adeta ayak diremeye devam ediyor.

Dün Seonfoni orkestrasının konseri için kuyrukta bekleyen vatandaşların görüntüleri ile kültür sanat ve vatandaşın ihtiyaçlar hiyerarşisinde durumunu görüp gurulansak da, hala online bilet satılamıyor olmasından da bir o kadar hayıflandık. Medeniyetin seviyesi elbette kültür sanat faaliyetleri yanında gelişmeleri takip edilerek teknolojinin tüm imkanlarının kullanılabilmesi, ulaşılabilirlik gibi bir çok değerin bir arada harmanlanması ile ortaya çıkan toplamların bütünüdür.

Yıllar önce Eskişehir'de gayrimenkul sektörüne hitap eden bir ulusal yazılım firmasının basın iftrarında ifade ettiği "bir şehrin medeniyet seviyesi kaldırım yüksekliği ile kendini gösterir" sözlerine davette bulunan Eskişehirli gazeteciler şehirdeki durumu bildikleri için sessiz kalmışlardı.

Şehrimizin adına gurulandığımız kültür sanat faliyetleri yanında diğer gelişmelerin takip edilmemesi ise bir okadar bizleri üzüyor. Yıllar önce su zammı yapıldığında elde edilen ek 10 milyon lira için ilçe ve köylere kültür sanat faaliyetleri götüreceklerini ifade eden başkan Büyükerşen'nin sözlerini geçen zaman adeta yalanlamıştı. Zira sadece seçimden seçime oy verecekleri için hatırlanan ilçelere kültür sanat faaliyetleri götürülmek yerine daha çok övgüler alınsın diye İstanbul, Ankara gibi zaten bu gibi faalyetlerin sıkca yapıldığı yerlere gidildiğini şehrimiz ve ilçelerimiz adına üzülerek gördük.

Dün sosyal medyada ve bazı internet sayfalarında yer alan kuyruk nedeniyle ne gibi eleştiril yapıldığını görmesek de şuan belediye de ne gibi görevi olduğunu tam bilmediğimiz bir dönemler Eskişehir'e transef edilerek büyükşehir belediyesinde görev alan Utku Görkem Kırdemir'in bu konuadaki paylaşımındaki ifadeleri biz kendisine yakıştırmadık. Heleki savunduğunu iddia ettiği kültür seviyesne kendisi nasıl yakıştırarak bu şekilde bir paylaşım yaptıysa takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Eskişehir sevdalısı Eskişehirli bir medya grubu olarak bizim burada ifademiz de net olarak neden dijitalleşmeme konusunda bu ısrar. 

Bir çok şehirde yıllardır, online su almaktan, online kültür sanat aktivitelerinden yararlanmak kullanılırken ^tane üniversitesi ve dijital faaliyet gösteren bir çok firması olan Eskişehir'de bu işler bu kadar görmezden gelindi..

İnsanların kuyruklarda bekletilmesinin gurur verici tarafı nedir? 2024 yılında hala online varlığınız sosyal medya da 5 yaşındaki bir ocuk gibi paylaşmaktan ibaret olabilir mi?

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024