Av sezonu sona erdi - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekoloji

Av sezonu sona erdi

Av sezonu sona erdi
Yayınlama: 13 Mart 2024 Çarşamba
A+
A-

Av sezonu av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşama evreleri dikkate alınarak belirlenmekte olup üreme dönemini kapsayacak şekilde her yıl Merkez Av Komisyonu kararı ile av sezonu açılış ve kapanış tarihi belirlenerek ülke genelinde sezon dışında av yasağı getirilmektedir.

4915 sayılı Kara avcılığı kanunu kapsamında 2023-2024 av dönemi 26.08.2023 tarihinde başlamış ve 03.03.2024 tarihi itibari ile sona ermiştir. Avın yasak olduğu dönemde yaban hayatının sürdürülebilirliği açısından üreme döngüsü sağlanmaktadır. Böylece yaban hayvanı popülasyonlarının korunarak gelecek nesillere intikali amaçlanmaktadır.  

Av sezonunun yeniden açılacağı ve resmi gazete yoluyla duyurulacağı tarihe kadar toplumun tüm kesimlerinin av ve yaban hayvanlarını avlamanın, rahatsız etmenin, yavru ve yumurtalarını toplamanın yasak olduğu bilinciyle hareket ederek tabii ortamlarda daha hassas olması beklenmektedir.

Bakanlıkça ve Merkez Av komisyonunca getirilen kurallara uyulması av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmekte olup kurallara uymayanlar hakkında yaptırım uygulanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
5. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024