Barkod Uygulaması Test Edildi - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekoloji

Barkod Uygulaması Test Edildi

Barkod Uygulaması Test Edildi
Yayınlama: 5 Aralık 2020 Cumartesi
A+
A-

Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından üretilen orman ürünlerinin üretimden son noktaya kadar barkod sistemi ile takip edilebilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Barkod sistemine geçilmesi için ilk etapta 6 bölge ve 10 işletme müdürlüğünde, 2. Etapta 13 bölge ve 20 işletme müdürlüğünde pilot uygulama başlatılmıştı. Bu bölgelerden biri olan Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünde de 4 şeflikte uygulama yapıldı.

Uygulamadaki aksaklıkları, yaşanan sorunların yerinde tespiti ve uygulayıcıların önerilerini almak üzere Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı Metin Gültekin, İşletme Pazarlama Dairesi Başkan Yardımcısı Reşat Benli ve yazılım uzmanı Metin Nalbanoğlu Eskişehir’e geldi.

Seyitgazi Orman emval deposunda ve Büyükyayla tensil sahasında uygulama yerinde incelendi. Borkodların her aşaması kontrol edilerek, sisteme girişleri yapıldı. Uygulamadaki aksamaların düzeltilmesi, sistemin daha verimli işlemesi için ortaya konan öneriler tartışıldı, değerlendirildi ve not alındı. Barkodların fiziki koşullara ve taşıma, sürütme işlemlerine dayanıklılığı da test edildi.

İncelemelere Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Ramazan Yöntem, Orman İşletme Müdürü Doğan Kiras ve uygulamada yer alan personel katıldı.​

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024