TÜBİTAK Başkanı Mandal’ın katılımıyla bilim ve teknoloji ekosistemi ele alındı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

TÜBİTAK Başkanı Mandal’ın katılımıyla bilim ve teknoloji ekosistemi ele alındı

TÜBİTAK Başkanı Mandal’ın katılımıyla bilim ve teknoloji ekosistemi ele alındı
Yayınlama: 12 Mart 2024 Salı
A+
A-

Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ınkonuk olduğu “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler” konferansı Öğrenci Merkezi Nasrettin Hoca Salonundagerçekleştirildi. Konferansa Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Genel Sekreter Prof. Dr. Ethem Esen, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Arinkom TTO Yöneticisi Prof. Dr. Hasan Murat Ertuğrul, Sosyal ve Beşerî Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) Grup Koordinatörü Alperen Zekeriya Karataş başta olmak üzere öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal: Teknolojinin araç üretmiş olması, çözüm üretmiş olduğu anlamına gelmiyor”

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal konferansta gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bugün sizlerle burada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Anadolu Üniversitesine baktığımız zaman üniversitenin TÜBİTAK projelerinde desteklenme oranı Türkiye ortalamasına eş değer ve iyi bir oranla yüzde 23’lerde. Son yılı incelediğimizde ise yine projelerde Anadolu Üniversitesinin oranı Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Ancak bu üniversitenin ne kadar köklü olduğunu bilen biri olarak TÜBİTAK proje başvuru sayılarının yeterli olmadığını ve artması gerektiğini söyleyebilirim. Üniversiteden gelen en çok başvuruyu yüzde 65 ile Eğitim Bilimleri Fakültesi sağlıyor. Anadolu Üniversitesininpotansiyelinin genel ve nicel anlamda çok yüksek olduğunu, sosyal ve beşerî bilimlere katkısının çok olduğunu düşünüyorum. TÜBİTAK denildiğinde akla daha çok fen, mühendislik, sağlık gibi alanlar geliyor ama özellikle yakın zamanda hayata geçirilen projelerin hepsi sosyal ve beşerî bilimlerden oluşuyor. Tüm dünyanın toplum bilimine olan ihtiyacı çok daha fazla artıyor. Teknolojinin araç üretmiş olması, çözüm üretmiş olduğu anlamına gelmiyor. Aracın çözüme dönüşmesi toplumun bilim ile birlikte aşabileceği bir yol.Dolayısıyla sosyal ve beşerî bilimler bizler için çok önemli. Toplum faydalanıcı değil toplum direkt sürecin kendisinde olmalı. Artık misyonumuz toplum için bilgi üretmek değil toplumla birlikte bilgi üretmek.”

Yoğun ilgi gören konferans, Prof. Dr. Fuat Erdal, Prof. Dr. Hasan Mandal ve Alperen Zekeriya Karataş’a gelen soruların cevaplanması ile devam etti. Programın sonunda Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal tarafından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a EDEV (Eğitimi Destekleme Vakfı) bağış sertifikası takdim edildi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024