Eğitim Fakültesinde Mehmet Akif konuşuldu - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Eğitim Fakültesinde Mehmet Akif konuşuldu

Eğitim Fakültesinde Mehmet Akif konuşuldu
Yayınlama: 11 Mart 2024 Pazartesi
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Mehmet Akif Üzerine Düşünmek” başlıklı konferans Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi E-Blok Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konferansta Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Nur Sır Dündar, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Handan Deveci, başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci yer aldı.

Prof. Dr. Dinç: “İstiklal Marşı bir armağandır”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç konuşmasında şunlara değindi: “Vatanın kurtuluş mücadelesinin en yoğun şekilde sürdüğü bir zamanda, İstiklal Marşı gibi yüzlerce yıl kalabilecek çok değerli bir armağanı bize bırakan şairi ve o güzel armağanını anmak üzere bu konferansı gerçekleştirmek istedik. Biz aynı zamanda eğitim fakültesindeyiz ve İstiklal Marşının kabul edildiği, Millî Mücadeleyi vermeye devam ettikleri bir sırada çocukların, gençlerin geleceğini düşünen bir neslin evlatları olarak bu etkinlikte bir araya geldik.”

Prof. Dr. Ayşe Nur Sır: “Mehmet Akif düşünceleri ve mücadelesiyle merkez şahsiyet oldu”

Mehmet Akif Ersoy’un fotoğrafları ve hayatı hakkında bilgiler vererek konferansa başlayan Prof. Dr. Ayşe Nur Sır Dündar konuşmasının devamında şunlara değindi: “Mehmet Akif yakın dönem edebiyat tarihimizin önemli isimlerindendir. Kendine has üslubuyla hayatı ve eserlerini birleştiren müstakil bir sanatkardı. Genel kabullere itibar etmeden inandığı ve doğru bildiği şeyleri söyleyen, savunan yahut muarızı olmayan bir fikir adamıdır. Millî Mücadeleyi cephe gerisinden yüreğiyle, kalemiyle destekledi. Milli marşın bir ödül karşılığı yazılmayacağına inanan Mehmet Akif’in tarihe mâl olan, Türk Milleti için bütün samimi duyguları ile kaleme aldığı İstiklal Marşı, her şairin kaleme alabileceği bir eser değildir. İstiklal Marşı Türk’ün destanıdır, bu destanın ilk şarkısı ‘Cenk Şarkısıdır’ ve Ali Rıfat Bey tarafından da bestelenmiştir. Akif, verdiği sözü yerine getiren bir insandı. Hasan Tahsin’le arasında geçen konuşma sonrasında, Hasan Tahsin’in vefat etmesi üzerine üç çocuğunu kendi çocuklarından ayırmaksızın bakar, okutur, büyütür eğitir.”

Konferansın sonunda Prof. Dr. Erkan Dinç tarafından Prof. Dr. Ayşe Nur Sır Dündar’a teşekkür belgesi takdim edildi.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024