Anadolu Üniversitesi Yunus Emre MYO mezunları öğrencilerle buluştu - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre MYO mezunları öğrencilerle buluştu

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre MYO mezunları öğrencilerle buluştu
Yayınlama: 6 Mart 2024 Çarşamba
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından (Yunus Emre MYO) düzenlenen “Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Mezunlar Buluşması” Kongre Merkezi Salon Anadolu’da gerçekleştirildi. Düzenlenen seminere Yunus Emre MYO Müdürü Prof. Dr. Göksel Arli, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Rüstem Keçili ve Öğr. Gör. Dr. Ümit Yılmaz Yıldız ile birlikte birçok akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Arli: “Bu tarz etkinliklere daha fazla yer vermeliyiz”

Düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Yunus Emre MYO Müdürü Prof. Dr. Göksel Arli, konuşmasında şu ifadelerde bulundu: “Sektörümüzde çok değerli çalışan mezunlarımızın burada olması çok güzel. Bu tarz etkinliklere daha fazla yer vermeliyiz. İnsanlar mesleğini seçtiğini zannediyor ama öğrenciler bu konuda yeterince bilgili değil. Mezun olduktan sonra nerelerde çalışabilirim? Maddi manevi kendimi nerelerde geliştirebilirim? Bu soruların cevaplanması lazım. İnsanların güzelleşme isteği önce kendisine sonra karşı tarafa karşı güzel görünme, saygı kazanma isteği ile ilgili. Bu nedenle sektörün geldiği nokta belli, daha da ilerleyecek. Çok daha fazla önem kazanacak bir sektör. Burada olmanız kendiniz için çok önemli, mezun olduktan sonra neler yapabileceğinizi netleştireceksiniz.”

Öğr. Gör. Yıldırım: “Biz mezunlarımızla bağımızı hiç koparmadık”
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre MYO Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri öğretim elemanı Öğr. Gör. Sinem Yıldırım, açılışta gerçekleştirdiği konuşmada düzenlenen etkinliğin anlam ve önemini ifade etti ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu etkinlik benim için büyük bir anlama sahip. Üzerinde beraber çalışarak kendimizi çok daha farklı noktaya taşımak istediğimiz bir etkinlik olan bu mezunlar buluşmasında en önemli amacımız gençlerimizin gelecekleri için bir fikrinin oluşması. Biz mezunlarımızla birbirimizden hiç kopmadık, bu birliği siz de görün istedik. Bizler sizin için hep burada olacağız.”

Yoğun katılımlı etkinliğin açılış konuşmalarının ardından Yunus Emre MYO Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri mezunlarından Öğretmen Duhan Tuna, İşletme Sahibi Emel Şeker, Uzman Estetisyen Canan Demirer ve Erkek Kuaförü Fatih Aykal kendi tecrübelerinden bahsederek öğrencilere sektöre dair tavsiyelerde bulundu.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024