İKAF’24 kariyer sohbetine Mehmet Gerz ve Naim Kaan Yıldırım konuk oldu - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

İKAF’24 kariyer sohbetine Mehmet Gerz ve Naim Kaan Yıldırım konuk oldu

İKAF’24 kariyer sohbetine Mehmet Gerz ve Naim Kaan Yıldırım konuk oldu
Yayınlama: 28 Şubat 2024 Çarşamba
A+
A-

İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’24) kapsamında gerçekleştirilen “Mehmet Gerz ve Naim Kaan Yıldırım ile Kariyer Sohbeti” başlıklı panel, Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde ATA Portföy CEO’su Mehmet Gerz ve TAB Gıda Revenue Growth Manager Naim Kaan Yıldırım konuşmacı olarak yer aldı. Panele Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ethem Esen, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saime Önce başta olmak üzere  öğrenciler katılım gösterdi.

Gerz: “Finansal okuryazarlığı artırmamız gerekiyor”

ATA Portföy CEO’su Mehmet Gerz konuşmasında davranışsal finans, finansal okuryazarlık, sermaye piyasası, hisse seçimi ve şirket analizi gibi birçok konuya değindi. İKAF kapsamında kariyer sohbeti ile genç yeteneklerle bir araya geldiklerini belirten Mehmet Gerz konuşmasında şunlara değindi: “Ülkemizde yatırımcı bilincinin artmasından keyif aldığımı söylemek isterim. Yatırımcılar finansal okuryazarlık, sermaye piyasası gibi konularda bilinçleniyor ve bilinçlendikçe verimli yatırımları gerçekleştirme eğilimleri artış gösteriyor. Bilinçlenme sayesinde borsa ve yatırım fonu hesaplarındaki artış gözle görülür şekilde artmaktadır.  Bilinçli yatırımcının şirket analizi yapması ve yatırımını doğru hisseye yatırması için yatırımcı ve işi yapan arasındaki iletişimde oldukça önemlidir. İletişim ve bilinçlenme artmaya devam ettikçe yatırım konusunda adımlar atmaya hızla devam edeceğiz.”

Yıldırım: “Veri analizini yapmak büyük önem arz etmekte”

TAB Gıda Revenue Growth Manager’ı Naim Kaan Yıldırım ise konuşmasında yatırımcılarını da göz önünde bulundurarak çalışmalarına verdikleri önemden, TAB Gıda olarak yaptıkları ve yapmak istedikleri yatırımlardan ve TAB Gıda’nın küresel pazardaki yerinden bahsetti. Öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Naim Kaan Yıldırım konuşmasında şunları aktardı: “TAB Gıda olarak Türkiye’de restoran denilince akla gelen popüler marka zincirlerini bünyemizde bulundurmakta ve yönetmekteyiz. Sunduğumuz ürünlerle Türkiye’nin yüzde seksen beşine hitap ediyoruz. Gelişimimiz sırasında dijital dönüşüme, müşteri odaklılığına öncelik veriyoruz. Tüketici ihtiyaçlarını anlamaya çalışıyor, sorunları analiz ediyor, kalıcı çözümler bulmaya çalışıyor ve doğru fiyatlandırmayı müşterilerimize sunmayı amaçlıyoruz. Amacımıza ulaşmak için veri analizi kısmını büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz.”

Soru cevap kısmının ardından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saime Önce tarafından konuşmacılara hediye takdim edilmesiyle panel sona erdi.

 

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024