Eskişehir Teknik Üniversitesi TEKNOFEST’te - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Eskişehir Teknik Üniversitesi TEKNOFEST’te

Eskişehir Teknik Üniversitesi TEKNOFEST’te
Yayınlama: 3 Mayıs 2023 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST’te paydaş üniversite olarak yerini aldı. Etkinlik alanında kurulan ESTÜ standını ziyaret eden 7'den 77'ye birçok ülkeden ziyaretçiye Eskişehir Teknik Üniversitesinin tanıtımı yapıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol ÖZVAR ve çeşitli üniversite rektörleri de ESTÜ standını ziyaret ederek bilgi aldılar.

ESTÜ öğrencileri de TEKNOFEST kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda finalist olarak yer aldılar. ESTÜ öğrencilerinden oluşan, Çevre ve Enerji Teknolojileri alanında KONTAK, Engelsiz Yaşam Teknolojileri alanında Pandora 1.0 ve Psikolojide Teknolojik Uygulamalar alanında Innovative Engineers takımları projelerini final alanında sundular.

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN İstanbul Atatürk Havalimanında devam eden yarışmada performans sergileyen ESTÜ’lü finalist takımları ve etkinlik alanında kurulan ESTÜ standını yerinde ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. ÖZCAN ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, finale kalan ve derece elde etmeye hak kazanan HİDROANA ve ESTÜSOLAR takımlarından yarışma süreçleri hakkında detaylı bilgi alarak başarı elde eden takım üyelerini tebrik etti. Eskişehir Teknik Üniversitesinin finale kalan diğer takımları olan KONTAK, Pandora ve Innovative Engineers takımlarını yarışma çadırlarında ziyaret eden Rektör Prof. Dr. ÖZCAN ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. KAYA, yarışma sonuçları ve sunumlar hakkında bilgi aldı.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024