Akar Uzman ve Başöğretmenlik Eğitimlerini Eleştirdi... - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Akar Uzman ve Başöğretmenlik Eğitimlerini Eleştirdi...

Akar Uzman ve Başöğretmenlik Eğitimlerini Eleştirdi...
Yayınlama: 21 Temmuz 2022 Perşembe
A+
A-

Eskişehir Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada öğretmenlerin 4-5 saat ekran başında kalba mecburiyetinde olduklarını ifade ederek "UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK EĞİTİMLERİ EZİYETE DÖNÜŞMÜŞ HALDE!!!" dedi.. 
Akar Sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: 
Önce Bakanlık uzman ve başöğretmenlik için konu içeriklerinin olduğu yaklaşık 500-600 sayfalık ders dökümanlarını yayınladı. Ardından ÖBA üzerinden ders videoları yayına açıldı. Ve öğretmenlerde eğitimleri nasıl yetiştiririz kaygısı başladı.

Öğretmenler uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimini tamamlamak için 5 Eylül ve 19 Eylül’e kadar ortalama günde en az 4-5 saat ekran başında kalmak mecburiyetinde. Aksi halde eğitim tamamlanacak gibi görünmüyor.
Öğretmenlerimiz videoları izlerken teknik sorunlar yaşıyor, videolar bazen takılıyor, izlendiği halde izlenmedi görünüyor. Ayrıca gündüz yaz kurslarında görev yapan öğretmen ve yazın çalışan idareciler için bu eğitimler çok daha içinden çıkılmaz halde!

Ders videoları hakkında 80’li 90’lı yılları hatırlayan öğretmenlerimiz derslerin Trt’de yayınlanan Açıköğretim derslerinden çok daha monoton ve sıkıcı olduğu yönünde eleştiride bulunuyorlar. Bakanlık keşke bu işi Zülal Hoca ve Michael Smith’e verseydi dersler şu halinden çok daha eğlenceli ve ilgi çekici olurdu diyorlar.

Velhasıl Bakanlık öğretmenlerin kariyer basamakları eğitimlerini çok daha uygulanabilir, çok daha ergonomik, çok daha planlı yapmalıydı. Eğitim süreci daha geniş bir zaman dilimine yayılmalıydı. Bu kadar emekten sonra sınav ise işin cabası!

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024