Hafızdan gururlandıran başarı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Hafızdan gururlandıran başarı

Hafızdan gururlandıran başarı
Yayınlama: 21 Temmuz 2022 Perşembe
A+
A-

Kars Müftü İlyas Gümüş Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan hafız Şeyma Belet, "YKS" sınavında il birincisi olarak Türkiye genelinde dereceye girdi.

Kars’ta Müftü İlyas Gümüş Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan hafız Şeyma Belet, 18-19 Haziran 2022 tarihinde yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nda TYT puanıyla il birincisi AYT puanıyla da ikinci olarak Türkiye genelinde ilk 2 bine girdi.

Kars Fen Lisesi öğrencisi olan aynı zamanda Müftü İlyas Gümüş kız Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan Belet, "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında Kars İl Müftülüğü Kur'an kursu öğreticileri rehberliğinde öncelikle hafızlığını tamamladı.

Ardından örgün eğitimine devam eden Belet, okuldaki öğretmenleri rehberliğinde YKS'ye hazırlandı.

Disiplinli bir çalışma sonucunda 532 AYT puanıyla il birincisi olarak Türkiye genelinde de dereceye giren Belet, müftülüğün ve Kur’an kursunun gurur kaynağı oldu.

İl Müftü Vekili İshak İşçi, YKS’de dereceye giren İlyas Gümüş Kız Kur’an kursu öğrencisi Hafız Şeyma Belet’i ve ailesini müftülükte ağırlayarak hediye takdiminde bulundu.

İşçi, "Bugün burada çifte gurur yaşamaktayız. İlyas Gümüş kız Kur’an kursu hafızlarımızdan Şeyma yavrumuzun YKS sınavında il genelinde almış olduğu birincilik ve Türkiye genelinde girmiş olduğu derece ile bizleri iki kere gururlandırmış bulunmaktadır. Şunu da anlıyoruz ki hafızlık yapan öğrenciler akademik alanda da gayet başarılı olmaktadırlar. Hafızlarımız her iki alandaki başarılarını her geçen sene yükselen ivme ile devam ettirmektedirler. Öğrencimizi, onu yetiştiren aile ve öğretmenlerini tebrik ediyorum." dedi.

KAYNAK: DİYANET HABER
'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024