YÖK BAŞKANI ÖZVAR KÜTAHYA’DA ADIM ÜNİVERSİTELERİ TOPLANTISI’NA KATILDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

YÖK BAŞKANI ÖZVAR KÜTAHYA’DA ADIM ÜNİVERSİTELERİ TOPLANTISI’NA KATILDI

YÖK BAŞKANI ÖZVAR KÜTAHYA’DA ADIM ÜNİVERSİTELERİ TOPLANTISI’NA KATILDI
Yayınlama: 11 Haziran 2022 Cumartesi
A+
A-

ÖZVAR: “YENİ AKADEMİK YILDA YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇMENİN VAKTİ GELDİ”

YÖK Başkanı Erol Özvar, çeşitli temaslarda bulunmak ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ADIM Üniversiteleri Rektörler ve İdari Grup Toplantısı’na katılmak üzere Kütahya’ya ziyaret gerçekleştirdi.

-Valilik Ziyareti-

Toplantı öncesi Kütahya Valiliğine ziyaret gerçekleştiren Özvar Vali Ali Çelik ile görüştü. Ziyaretin ardından Özvar, açılışını yapmak üzere Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde düzenlenen ADIM Üniversiteleri Rektörler ve İdari Grup Toplantısı’na katıldı.

-ADIM Üniversiteleri Rektörler ve İdari Grup Toplantısı-

ADIM Üniversiteleri Birliğine bağlı 19 üniversitenin katılımıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan YÖK Başkanı Özvar, 2001 yılında 4 üniversiteyle kurulan ADIM Üniversiteleri Birliğinin, bugün 19 üniversite ile eğitim-öğretim, Ar-Ge, teknik hizmetler ve sosyal- kültürel hizmetler alanlarında üniversitelerarası iş birliğini geliştirdiğini ve ortak girişimlerde bulunduğunun altını çizdi.

Türkiye’de 25-34 yaş aralığındaki gençlerin yükseköğretim mezun oranı sadece son 10 yıl içerisinde %17’den %35’e çıktığına dikkat çeken Özvar, yükseköğretime erişimde, OECD ortalamalarına biraz daha yaklaşıldığını ve Türkiye’deki genç nüfusun en iyi yükseköğretim imkanlarına sahip olmaları için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini vurguladı.

Geçtiğimiz haftalarda başlatılan Yükseköğretimde Büyük Veri Projesiyle, çok değerli bilgilerin keşfini ve analizini yapmayı hedeflediklerini dile getiren YÖK Başkanı Özvar, her bir il ve bölgenin öğrenci hareketliliğine ilişkin veriye dayalı olarak geliştirilen grafik ve tabloların yer aldığı Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği raporunun da geçen ay yayımlandığını hatırlatarak yeni başlatılan projeden bahsetti.

-YÖK Akademik Hareketlilik Projesi Hayata Geçiriliyor-

Yükseköğretim kurumlarımız arasında akademik personel hareketliliği düşük olduğunu ifade eden YÖK Başkanı Erol Özvar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bundan dolayı, özellikle köklü diyebileceğimiz yükseköğretim kurumlarındaki öğretim üyelerimizin nispeten yeni yükseköğretim kurumlarında bir süre ders vermelerini teşvik etmek ve böylece tecrübe paylaşımını artırmak istiyoruz. Bu kapsamda, bu hafta üniversitelerimize yazdığımız bir yazıyla üniversitelerimiz arasında öğretim üyeliği hareketliliğini teşvik eden kapsamlı bir program başlattığımızı memnuniyetle ifade etmek isterim.

YÖK Akademik Hareketlilik Projesi ile köklü üniversitelerimizin yetişmiş akademik kadrosu yeni kurulan üniversitelerde ders vermek üzere YÖK koordinasyonunda görevlendirilecektir. Bu çerçevede, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler başta olmak üzere üniversitelerde öğretim üyesi temininde güçlük çekilen alanların tespiti için sizlere yazı yazıldı. Görevlendirmelerde öğretim elemanlarının gönüllülüğü esas alınacaktır.”

-Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu-

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin organizasyonunda düzenlenen Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’na katılan YÖK Başkanı Özvar burada bir konuşma yaptı.

-Özvar: “Yeni akademik yılda artık, yüz yüze eğitime geçmenin vakti geldi”

Yeni dönemde pandemiden bağımsız bir şekilde yeni akademik yıl açılışına kavuşacaklarını ifade eden Özvar, "Çok şükür uzun sayılabilecek bir salgın dönemi sonrasında, 2022-2023 yeni akademik yılına yaklaşıyoruz. Artık finaller üniversitelerimizde başlamış vaziyette ya da başlamak üzere. Bir kısmında bittiğini artık bütünleme sınavlarının başladığını biliyorum. Tabi yeni akademik dönem önümüzde, eskisini arkamızda bırakacağız. Yeni döneme eğer sağlık koşullarında herhangi bir değişme olmazsa, inşallah eskisi gibi, salgından ari, pandemiden bağımsız bir şekilde yeni akademik yıl açılışına kavuşacağız. Üniversiteler olarak akademik yıl başlamadan önce gerek üniversiteler gerekse YÖK olarak bu konuda tedbirler almaya başladı. YÖK olarak, değerli rektörlerimizle birlikte yeni akademik yılda artık, yüz yüze eğitime geçmenin vaktinin geldiğini duyurmak isterim. Önümüzdeki dönemden itibaren inşallah, yüz yüze eğitim son içinde bulunduğumuz dönemde olduğu gibi yüz yüze ile eğitim öğretime başlayacağız" dedi.

Online veya dijital eğitim öğretim imkanlarından da istifade etmeye devam edeceklerini kaydeden Özvar, "Uzun bir aradan sonra, yüksek öğretim kurumlarımızda, üniversitelerimizde, kampüslerimizde, öğretim elemanlarımızla, hocalarımızla, öğrencilerin dershanede, derslikte bir araya gelmelerini, buluşmalarını önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

-Öğrencilerle Buluşma-

“Müzik ve İklim” temasıyla bu yıl 12. Düzenlenen Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu'nun ardından Özvar Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’nde kıymetli öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

-“Affın kimleri kapsayacağı kararını meclis verecek”

Prof. ​Dr. Özvar, Kütahya'da katıldığı Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nun ardından öğrenci affıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda gündeme gelen genel afla ilgili yetkili mercinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu hatırlatan Özvar, resmi temas halinde YÖK’e ait tüm bilgi birikimi ve tecrübeyi paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

-Kütahya’daki üniversitelere ziyaret-

YÖK Başkanı Özvar, toplantı programlarının ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesini ziyaret ederek her iki üniversitede incelemelerde bulundu. YÖK Başkanı Özvar ayrıca Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen Rektörler Oturumuna katıldı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ile birlikte senato toplantısına katılan YÖK Başkanı Özvar, sonrasında ADIM Üniversitelerinin rektörleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde bir araya geldi.​

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024