Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Dokular Sergisi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Dokular Sergisi

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Dokular Sergisi
Yayınlama: 9 Haziran 2022 Perşembe
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü II. Sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan  “Dokular” adlı sergisinin açılışı 6 Haziran 2022 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu Fuaye alanında yapıldı. Serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tutal, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şakir Özüdoğru, Prof. Yüksel Şahin ve Öğr. Gör. Duygu Özgül Dursun’un yanı sıra öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Prof. Yüksel Şahin ve Öğr. Gör. Duygu Özgül Dursun tarafından yürütülen Tekstil Tasarımına Giriş I-II dersinin 2021-2022 eğitim-öğretim yılı çıktılarından oluşan sergi için ders kapsamında; öğrencilerin seçmiş olduğu bir tema görselinden hareket edilmiş ve belirlenen temanın biçim, renk, doku, strüktür, hareket gibi yapısal özelliklerinin ve yüzey karakterinin uygulamalı çalışmalarla araştırılması amaçlanmıştır. 

Karton ve kumaş üzerinde çeşitli tekniklerden yararlanılarak elde yapılan çalışmalar, bu sergi için özel hazırlandı perdeler üzerinde yerleştirildi ve sergileme için hazır hale getirildi. Sergi, “Yerleştirme” mantığında düzenlenmiş olup, toplam yetmiş dört öğrenci arasından seçilmiş olan yirmi bir öğrencinin çalışmalarından oluşuyor.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin doğayı ve iklimi nasıl tanımladıklarını ortaya koyan “Dokular Sergisi”,  Çevre Koruma Haftası boyunca, 6-10 Haziran 2022 tarihleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu Fuaye alanında sergilenecek.

Dokular Sergisi Katılımcı Listesi:

Ayşegül GÜNEYSU

Buse Ceren ERDOĞAN

Cemre Nur YİĞİTBAŞ

Ceren Hazal ÖZTÜRK

Ceren ÜNLER

Elif EREN

Funda KURT

Hatice Nur GEZER

Kardelen AYDIN

Merve DEMİRÖRS

Merve Maide YİĞİT

Nergis SOYDAŞ

Nurdeniz ÜŞÜMEZ

Özdengül YILMAZ

Remziye YANIK

Selin SEVİNÇ

Sinem Mine EFECAN

Şevval AKÇAY

Şevval ŞİMŞEK

Yaren HAZAR

Zeynep UZUN

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024