Genç-İMO "Anabilim Dalları Etkinliği" ESTÜ ’de Yapıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Genç-İMO "Anabilim Dalları Etkinliği" ESTÜ ’de Yapıldı

Genç-İMO "Anabilim Dalları Etkinliği" ESTÜ ’de Yapıldı
Yayınlama: 3 Haziran 2022 Cuma
A+
A-

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Üniversite öğrencileri Birimi "Genç-İmo" tarafından organize edilen "Anabilim Dalları Etkinliği" 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü, İki Eylül Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulu konferans salonunda yapıldı.

Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Kaya, ESTÜ ve ESOGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları, İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç ve Yönetim Kurulu üyeleri ile her iki üniversitenin öğrencilerinin yoğun katılımı ile tamamlandı.

“Sektörden uzmanların katıldığı seminer ve söyleşiler gerçekleştirildi”

Etkinlik ESTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi ve Eskişehir Genç-İmo temsilcisi Sema Bal' ın programı takdimi ile başladı. Açılış konuşmasında ESTÜ Mühendislik Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi M. İnanç Onur, inşaat mühendisliği eğitiminde; derslerde alınan teorik bilgilerin yanı sıra sektör uzmanlarının deneyim paylaşımlarının da çok önemli olduğunu vurgulayarak, “İnşaat mühendisliği birçok alt anabilim dalından oluşuyor, alanında uzman kişilerin tecrübelerini, pratik bilgilerini doğrudan edinebilecek olmanız nedeniyle bu etkinliği çok önemsiyoruz” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, öğrencilerin üniversitelerden kalifiye ve kendilerini geliştirmiş olarak mezun oldukları takdirde gelecek kaygısı taşımamaları gerektiğini belirterek, sektörde hem teorik hem pratik bilgiye sahip genç mühendislere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Kaya, iki üniversite öğrencilerinin kampüsümüzde gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelmelerinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, ikili iş birliklerinin bu tip etkinlikler ile başlatılıp, profesyonel yaşamda da sürdürülebileceğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, öğrencilerin sektöre hazır olarak mezun olabilmeleri adına Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından yapılan etkinliklerden memnuniyet duyduğunu belirterek, “Üniversitemizde önemli konuları kapsayan birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu tip etkinliklerin sürdürülebilirliğinin sağlanmasını her daim temenni ediyoruz. Bu etkinliklerde öğrencilerimizin görev alıyor olması, başarılı organizasyonların gerçekleştiriliyor olması da bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Etkinlik daha sonra, Yapı Malzemesi Anabilim dalında İnş.Müh. Gamze Sunar Şahin, Geoteknik dalında İnş.Yük.Müh. Orkun Kılıç, Yapı dalında İnş. Müh. Altuğ Cansever, Mekanik dalında İnş. Yük. Müh. Sadun Tanışer, Ulaştırma dalında İnş. Müh. Öner Aşma ve Hidrolik dalında Dr. İnş.Müh. Taylan Evcimen, tarafından gerçekleştirilen sunum ve söyleşiler ile devam etti.

Etkinlik konuşmacılara plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024