Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Kişiye Özel Ayakkabı Tasarım Çalıştayı ve Sergisi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Kişiye Özel Ayakkabı Tasarım Çalıştayı ve Sergisi

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Kişiye Özel Ayakkabı Tasarım Çalıştayı ve Sergisi
Yayınlama: 1 Mayıs 2022 Pazar
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nün düzenlediği V. Mezun Öğrenci Buluşmaları kapsamında, Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü’nden 2013 yılında mezun olan ve Lumberjack Erkek Ayakkabı Tasarım Yöneticisi olarak çalışan İsmail Caner Akbacak, 21 Nisan 2022 tarihinde “Ayakkabı Tasarımcısı Olmak” konulu bir seminerde öğrencilerle bir araya geldi. Seminerin ardından Akbacak’ın yürütücülüğünde Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin katılımıyla “Kişiye Özel Ayakkabı Tasarım Çalıştayı” düzenlendi.

Düzenlenen seminerde ayakkabıyı oluşturan temel parçalardan bahseden Akbacak, belirlenen hedef kitle doğrultusunda tasarlanan ayakkabı modelinde renk, malzeme, aksesuar seçimleri ve ürünün koleksiyon aşamaları hakkında bilgi verdi.

Kişiye Özel Ayakkabı Tasarım Çalıştayı’nda ise Akbacak’ın kendi tasarımı olan 16 çift beyaz ayakkabı 32 öğrenciye verilerek üç saat süren bir çalıştay gerçekleştirildi. Her öğrenci kendine belirlediği hedef kitle ve tema doğrultusunda kendilerine verilen ayakkabıların üzerine desen tasarımları yaptı. Çalıştayın sonunda Lumberjack Erkek Ayakkabı Tasarım Yöneticisi İsmail Caner Akbacak, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şakir Özüdoğru ve Tekstil ve Moda Tasarımı Öğretim Elemanı Duygu Özgül Dursun tarafından değerlendirme yapılarak başarılı uygulamalar seçildi ve en başarılı bulunan tasarımları yapan öğrencilere sürpriz hediyeler verildi.

Kişiye Özel Ayakkabı Tasarım Çalıştayı Sergisi ise 09 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 16:00’da Yabancı Diller Yüksek Okulu Fuaye Alanında gerçekleşecek. 32 öğrencinin ayakkabı desen tasarımlarının sergileneceği ve tasarımcılara katılım belgelerinin verileceği sergi, 13 Mayıs 2022 Cuma günü Saat 17.00’ye kadar açık olacak. 


 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024