“Yaşayanlar ve Eğitenler Gözünden Otizm” söyleşisi gerçekleştirildi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

“Yaşayanlar ve Eğitenler Gözünden Otizm” söyleşisi gerçekleştirildi

“Yaşayanlar ve Eğitenler Gözünden Otizm” söyleşisi gerçekleştirildi
Yayınlama: 27 Nisan 2022 Çarşamba
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Yaşayanlar ve Eğitenler Gözünden Otizm” söyleşisi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken’in yaptığı söyleşinin katılımcıları arasında Eskişehir Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği (OFDER) Başkanı Telat Türeli, Özel Eğitim Öğretmeni ve Kurum Müdürü Emrah Kırıcı, Özel Eğitim Öğretmeni Tülin Turan ile otizmli birey annesi Yeşim Demir yer aldı.

Demir: “Mucizenin peşinden koşuyoruz”

Otizmli birey annesi olarak yaşadığı zorlu süreçlere değinen Yeşim Demir şunları söyledi: “Otizmli bir çocuğun annesi olmak tek bir kelimeye, tek bir göz temasına, tek bir tepkiye ömrünüzü adamak, sürekli bir mucizenin peşinden koşmak demektir. Çocuklarımız tanılarını aldıktan sonra en büyük destekçimiz ise öğretmenlerdir. Kendileri hem bizlerin hem de çocuklarımızın eğitilmesi için çalışıyorlar. Fedakârlıkları ve yardımları için tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Turan: “Empati becerimizi kullanmalıyız”

Mesleğinde edindiği deneyimlerden bahseden Özel Eğitim Öğretmeni Tülin Turan, öğretmen adaylarına tavsiyelerde bulunarak şunları aktardı: “Mesleğe ilk başladığımda zorlandığım anlar oldu fakat çalıştıkça çocukların okuldaki uyumu ve öğretmen arkadaşlarımın özveriyle çalışması beni motive etti. İnsanları sevmeden bu iş olmaz. Empati becerimizi kullanmalıyız. Empati becerimiz, veliler ile olan iletişimimizde son derece önemli bir nokta. Çünkü bu süreç ailenin desteğini alarak çocuğun gelişiminde de büyük katkı sağlıyor.”

Kırıcı: “Otizmde destek eğitimi önemli”

Özel Eğitim Öğretmeni ve Kurum Müdürü Emrah Kırıcı ise  otizmde destek eğitiminin önemine dikkat çekerek “Otizmde destek eğitimi önemli bir konu. Destek eğitimi ve eğitimlerin içeriklerinin hassasiyetle oluşturulması ve verilmesi gerekiyor.” dedi. Kırıcı bu kapsamda destek eğitim modüllerine değinerek verilen eğitim içerikleri hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Söyleşinin sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024