ESTÜ’LÜ ADEM KURTİPEK ULUSLARARASI SUPERMAP CBS YARIŞMASI’NDA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ’LÜ ADEM KURTİPEK ULUSLARARASI SUPERMAP CBS YARIŞMASI’NDA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI

ESTÜ’LÜ ADEM KURTİPEK ULUSLARARASI SUPERMAP CBS YARIŞMASI’NDA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI
Yayınlama: 27 Kasım 2021 Cumartesi
A+
A-

Ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren üniversitemiz başarılarına bir yenisini ekledi. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Anabilim Dalı doktora öğrencilerimizden Adem Kurtipek, bu yıl 19.’su düzenlenen ‘Uluslararası SuperMap CBS Yarışması’nda ikincilik ödülü aldı.

Haritalama, Uygulama Analizi, Makale ve Uygulama Geliştirme olmak üzere dört kategoride düzenlenen yarışmada Kurtipek, ikincilik ödülünü “Turkey’s Forest Fires” adlı çalışmayla   “Uygulama Geliştirme” kategorisinde elde etti.

Yangınların Risk Haritası Çıkarabiliyor

Kurtipek’in geliştirdiği yazılım, orman yangınlarını anlık olarak harita üzerinde görüntüleyebiliyor. İllere göre orman yangını yoğunluğunu analiz edebilen yazılım sayesinde yoğunluk haritası çıkartılabiliyor. Yazılım; yangının başladığı bölge, yangın başlama saati, kontrol altına alınma ve söndürülme vakti, yangının mevcut durumu ve yangın sebebiyle ilgili bilgiler sunabiliyor. Ayrıca yazılım sayesinde yangınların tehlike durumu da kategorize edilebiliyor. 

Tüm Platformlarda Hizmet Verebiliyor

Orman yangınlarının yoğunluğuna göre harita üzerinde kümeleme yapabilen yazılım, Android, OİS, Web Mobil, Web App, ve PWA tabanlı cihazlarda kullanılabiliyor. Çoklu dil desteğine sahip uygulama, çeviri ve web servisleriyle entegreli olarak hizmet verebiliyor.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024