“TEPEBAŞI BİLİM ŞENLİĞİNDE BULUŞUYOR” ETKİNLİĞİNİN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

“TEPEBAŞI BİLİM ŞENLİĞİNDE BULUŞUYOR” ETKİNLİĞİNİN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

“TEPEBAŞI BİLİM ŞENLİĞİNDE BULUŞUYOR” ETKİNLİĞİNİN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI
Yayınlama: 9 Ekim 2021 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen TÜBİTAK 4007 Projesi kapsamında gerçekleşen “Tepebaşı Bilim Şenliğinde Buluşuyor” etkinliğinin açılışı 7 Ekim 2021 tarihinde, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu’nun da katılımları ile Eskişehir Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu'ndan hareketle, Eskişehir'de öğrenim gören öğrencilerin ve öğretmenlerin bilim, teknoloji, sanat ve kültürel alanlarda farkındalık ve yetkinlikler kazanmalarını sağlayarak bilim okuryazarlığı becerilerini geliştirmelerini amaçlayan bilim şenliği kapsamında üç gün boyunca bilim, kültür ve sanat temalarında 42 farklı atölye, 6 bilim söyleşisi, 1 karma resim sergisi ve kapanış sürecinde konser düzenlenecek. Yürütücülüğünü Dr. Funda Çıray Özkara’nın gerçekleştirdiği şenliğin bilim teması kapsamında fen bilimleri, astronomi, matematik, bilişim gibi alanlarda disiplinlerarası tasarım odaklı düşünme gerektiren atölye çalışmaları; sanat teması kapsamında yaratıcı drama, ebru yapımı gibi sanatsal etkinlikler; kültür teması altında milli ve kültürel değerlerimiz ile ilgili eğitimde teknoloji kullanımı gibi Eskişehir’e özgü farklı atölye çalışmaları ve bir sergi gerçekleştirilecek.

Eskişehir’deki üç farklı üniversiteden fizik, kimya, yaratıcı drama gibi alanlarda, alanında uzman altı farklı bilim insanı ile bilim söyleşilerinin gerçekleştirileceği şenlikte, üniversitemiz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Metin Altan “Uzaklarda Yaşanabilirlik Arayışı” konulu bilim söyleşisini gerçekleştirecek. 7-9 Ekim tarihleri arasında Eskişehir Anadolu Lisesi, Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi ve Ali Güven Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilecek şenlik herkese açık olacak.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024