Gençlik Hizmetleri Çalıştayı Yapıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Gençlik Hizmetleri Çalıştayı Yapıldı

Gençlik Hizmetleri Çalıştayı Yapıldı
Yayınlama: 2 Ekim 2021 Cumartesi
A+
A-

Gençlik hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla İl Müftülüğümüz tarafından “Gençlik Hizmetleri Çalıştayı” düzenlendi.

Eskişehir Eğitim Merkezinde yapılan çalıştaya; Vali Yardımcısı Salih ALTUN, İl Müftüsü Bekir GEREK, Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa KOÇ, Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Dr. Mustafa Asım COŞKUN, İl Müftü Yardımcıları, Merkez İlçe Müftüleri, Gençlik koordinatörleri, manevi danışmanlar, imam hatip ve müezzin kayyımlar katıldı. Yunus Emre Gençlik Merkezi Manevi Danışmanı Yusuf İslam Çalışkan’ın Kur’an tilaveti ile başlayan toplantı İl Müftümüz Bekir GEREK’in selamlama konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Mustafa KOÇ; Üniversite gençliği hedef kitlesini temel alarak öğrenci yurtları ve gençlik merkezlerinde manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinde görev alan manevi danışmanlara alanla ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Türkiye’deki manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerine gösterilen pozitif ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Prof. Dr. Mustafa KOÇ manevi danışmanlık ve rehberlik alanında ön plana çıkan kamu kurumunun Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu söyledi. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan hizmet işbirliği protokolü kapsamında, Başkanlık tarafından üniversite öğrenci yurtları ve gençlik merkezlerindeki manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin verilmeye başlanmasıyla birlikte manevi danışmanın eğitiminin de gündeme geldiğini belirtti. Manevi danışmanlık ve rehberlik kavramıyla ilgili olarak farklı bakış açılarına yer veren Prof. Dr. Mustafa KOÇ manevi danışmanlığı; “Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığının resmi görevlileri tarafından sorunu olan danışanları iyileştirmeye, desteklemeye, onlara rehberlik etmeye ve uzlaştırmaya yönelik olarak yapılan profesyonel bir yardım etkinliği” şeklinde açıkladı. Bu bağlamda Eskişehir İl Müftülüğü’nün manevi danışman olarak görevlendirdiği görevlilerinin üniversite gençliğinin her ortamda yanında yer almasını, onların muhtemel sorularına/sorunlarına çözüm geliştirmelerini, doğru davranışlarını takdir ederek yüreklendirmelerini, onlara rehberlik etmelerini tavsiye etti.

Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM’da konuşmasında manevi danışmanların gençlere yaklaşımlarında Kur’an-ı Kerimin Gaşiye Suresi 22. ayetini referans göstererek gençlere rehberlik edecek manevi danışmanların yaptıkları işi severek yapmalarını, gençleri zorlamamalarını tavsiye etti.

Eskişehir Vali Yardımcısı Salih ALTUN, Eskişehir İl Müftülüğünün yaptığı Gençlik Çalıştayı için İl Müftümüz Bekir GEREK’in şahsında İl Müftülüğü personeline, çalıştaydaki konuşmacılara teşekkür ederek manevi danışmanlara sahada yapacakları çalışmalar için destek olacağını söyledi ve başarılar diledi. İl Müftülüğü PDR öğretmeni Mehmet AKÇEŞME de, son yüzyıl içerisinde kuşakların ve kuşaklar arası davranış formlarına dikkat çekerek insanın anlam arayışı üzerine sunum yapmıştır. Gençlik Koordinatörü Yasin Tiftik yasal çerçeve üzerinde durmuş akabinde program birim sorumlusu il müftü yardımcısı İsrafil İĞDE’nin kapanış konuşmasıyla sona ermiştir.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024