TEKNOFEST 2021’de Dereceye Giren Eskişehir’deki Öğrenciler Tasarımlarını Sergiledi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

TEKNOFEST 2021’de Dereceye Giren Eskişehir’deki Öğrenciler Tasarımlarını Sergiledi

TEKNOFEST 2021’de Dereceye Giren Eskişehir’deki Öğrenciler Tasarımlarını Sergiledi
Yayınlama: 1 Ekim 2021 Cuma
A+
A-

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin "Liselerarası Sabit Kanat İHA Yarışmasından birincilikle dönen Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı "Crew of Sky", aynı yarışmada üçüncü olan Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi'nin takımı "Simurg", "Liselerarası Elektrikli Otomobil Yarışmasından "En İyi Tasarım ve Teşvik Ödülü"nü alan Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Esatamat" takımı, Akıllı Ulaşım Alanı Türkiye birincisi olan Emine Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi Vilayet Meydanı'nda araçlarını ve projelerini sergiledi.

Vali Erol Ayyıldız'ın katıldığı sergide öğrenciler, tasarımları hakkında bilgiler verdi. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek çeşitli hediyeler veren Vali Ayyıldız, “Eskişehir ülkemizin eğitim başkenti. İlimizden bu anlamda çok güzel çalışmalar çıkıyor. Bunlar ülkemizin geleceği adına gurur duyacağımız çalışmalardır. İnanıyorum ki bu ülke sizin gibi gençlerimiz sayesinde geleceğine daha umutla bakacaktır. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Valilik meydanında düzenlenen sergiye Vali Ayyıldız’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024