ICONAT 2021 KONFERANSI KKTC’DE YAPILDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ICONAT 2021 KONFERANSI KKTC’DE YAPILDI

ICONAT 2021 KONFERANSI KKTC’DE YAPILDI
Yayınlama: 25 Eylül 2021 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesinin de adını verdiği ICONAT 2021“International Conference on Natural Sciences and Technologies” konferansı düzenlendi.

Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nin (AKÜN) ev sahipliğinde “International Conference on Natural Sciences and Technologies” (ICONAT 2021) konferansı gerçekleştirildi.18 Eylül 2021 tarihinde başlayan ve üç gün süren konferansda 8 ülkeden 50’ye yakın bildiri sunuldu. Eskişehir Teknik Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Ulusal Radyo Elektronik Üniversitesi (Ukrayna), Azerbaycan Üniversitesi (Azerbaycan) ve Toros Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen konferansda çalışmalar yüz yüze ve online olarak sunuldu.

Kongre, AKÜN Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nesip Öğün’ün açılış konuşması ile başladı.

Öğün, “Bu konferansın, hayatın pek çok alanında önemli etkileri olan doğa bilimleri ve teknolojileri alanına önemli katkıları olacağına inanıyorum. Konferans, literatüre katkı sağlayarak, doğa bilimleri ve teknoloji alanında çeşitli araştırmacıları bir araya getirerek, çağdaş tartışmalar yaratmayı amaçlamaktadır” dedi.

Açılışa National University of Radio Electronics (NURE) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murad Omarov’un online katıldığı konuşması ile devam edildi. Konferansın her geçen yıl daha da çok katılımcı ve daha verimli geçtiğini belirten Prof. Omarov, işbirliklerinin her zaman başarı getirdiğinin de altını çizdi.

ICONAT 2021 Organizasyon Komitesi Başkanı Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abidin Kılıç ise ilk kongrenin 2019 yılında Harkiv, 2020 yılında Bakü, 2021 yılında ise Lefkoşa’da gerçekleştirildiğini, 2022 yılında ise 24-25-26 Ağustos tarihlerinde Antalya’da AKEV Üniversitesi’nde gerçekleştirileceğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından, farklı salonlarda eş zamanlı olarak sunumlar gerçekleştirildi. Doğa bilimleri ve teknolojileri konularına yönelik bilimsel çalışma, uygulama ve deneyimlerin paylaşıldığı, bu alanda çalışan akademisyen, öğretmen ve öğrencilerin bir araya geldiği kongrede alana yönelik güçlü bulgular sunuldu.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024