ESTÜ Personeline İlk Yardım Eğitimi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ Personeline İlk Yardım Eğitimi

ESTÜ Personeline İlk Yardım Eğitimi
Yayınlama: 22 Eylül 2021 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ve Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu İlk Yardım Yönetmeliği çerçevesinde, işyerlerinde zorunlu olan ilk yardım eğitimleri Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda 14 Eylül 2021 tarihinde başladı.

Ani hastalık, yaralanma, zehirlenme, boğulma, kalp krizi gibi durumlarda hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle, ilaçsız uygulamaları yapan, en az temel ilk yardım eğitimi alarak ilk yardımcı sertifikası almış kişiye “ilk yardımcı” denir. Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmış sertifika ve ilk yardımcı kimlik kartı eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı personellerimize verilecek.

Tüm Fakülte, Yüksekokul ve Birimlerin akademik ve idari personellerinden oluşan toplam 93 personelimize verilecek olan eğitim 4-5-6-7-8 Ekim 2021 tarihlerinde, pandemi şartlarına uygun olarak personel başına 4 m2 olacak şekilde gerekli standartlara uygun olarak devam edecek.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024