İşitme Engellilere Uyarlanan Model Erasmus+ Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

İşitme Engellilere Uyarlanan Model Erasmus+ Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İşitme Engellilere Uyarlanan Model Erasmus+ Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Yayınlama: 2 Eylül 2021 Perşembe
A+
A-

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu'nun proje ortağı olarak yer aldığı Erasmus+ Programı Ana Eylem 2: Dijital Eğitime Hazırlık İçin Ortaklıklar kapsamındaki "İşitme Engellilere Uyarlanan Model"  (Model AdaptedToHearing-impaired) KA226 projesi tanıtım toplantısı 1 Eylül 2021 Çarşamba günü Eskişehir Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Özcan, Burhanettin Elçi ve Fikret Erdel, özel eğitim okulları okul yöneticileri ve öğretmenleri katıldı.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın konuşmalarıyla başladı. Hakan CIRIT konuşmasında, proje kapsamında arzulanan en büyük etkinin işitme engelli öğrencilere en iyi şartlarda ve kalitede uzaktan matematik eğitimi sunarak onların akranları gibi matematik becerilerini geliştirmek olduğunu vurguladı. İşitme Engellilere Uyarlanan Model projesinin sadece hedef grup olan öğrencilere değil aynı zamanda onlara eğitim veren öğretmenlere, ailelerine ve ilgili diğer paydaşlara da etki ederek uzun vadede fayda sağlayacağına inandığını ifade etti. Proje tanıtım videosunun izlenmesinin ardından, proje ortağımız Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu öğretmenleri Bülent Duru ve Uğur Çotuk tarafından proje tanıtım sunumları yapıldı.

Erasmus+ Programı Ana Eylem 2: Dijital Eğitime Hazırlık İçin Ortaklıklar kapsamındaki "İŞİTME ENGELLİLERE UYARLANAN MODEL" başlıklı projemiz 216.815 Avroluk toplam bütçesi ile Türkiye'den İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu ve Letonya, Romanya, Litvanya, Slovenya, İtalya, İspanya'dan eğitim kurumları ve STK'ların ortaklığında gerçekleştirilecektir. Projenin temel amacı 6-15 yaş arası işitme engelli öğrencilerin uzaktan eğitim aracılığıyla Matematik becerilerinin geliştirilmesidir. Projede Türkiye, Letonya, Litvanya, Slovenya, İtalya, İspanya ve Romanya'dan çeşitli seviyede okullar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları işitme engelli öğrencilere uzaktan eğitim Matematik eğitimi dersi e-platformu oluşturacaklardır. Bunun yanı sıra öğretmenlere bu konuda kılavuz kitapçık yayımlanacaktır. Proje kapsamında yedi ulusötesi toplantı, beş çevrim içi toplantı ve bir final konferansı planlanmıştır.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024