7. SÜRDÜRÜLEBİLİR EKOKAMPÜS KONFERANSI ESTÜ’DE YAPILDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

7. SÜRDÜRÜLEBİLİR EKOKAMPÜS KONFERANSI ESTÜ’DE YAPILDI

7. SÜRDÜRÜLEBİLİR EKOKAMPÜS KONFERANSI ESTÜ’DE YAPILDI
Yayınlama: 5 Nisan 2021 Pazartesi
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Sürdürülebilir Ekokampüs Komisyonu’nun düzenlediği “Sürdürülebilir Ekokampüs Konferansları” serisinin 7'ncisi Eskişehir Mimarlar Odasının da desteği ile 30 Mart 2021 tarihinde uluslararası katılım ile çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.  Avustralya, Hindistan, İran ve Türkiye’den akademisyenlerin katıldığı etkinliğe, üniversitemizi temsilen Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Çabuk, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Ekokampüs Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Önder Altuntaş katıldı.

“Sürdürülebilir Binalar ve Mimarinin Ülke Deneyimleri” konulu etkinliğin açılış konuşması Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu tarafından yapıldı. Prof. Dr. Döğeroğlu'un ardından söz alan Sürdürülebilir Ekokampüs Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Önder Atuntaş, Eskişehir Teknik Üniversitesi Sürdürülebilir Ekokampüs Komisyonu tarafından sürdürülebilirlik üzerine yürütülen çalışmalar ve GreenMetric süreçlerini konu edinen bir sunum yaptı.

Dr. Javad Eiraji ve Dr. Seyed Ahmad Reza Yekani Fard moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte “Sürdürülebilir Yapılar ve Mimari” konusunda Matthew A.J. Fuller Avustralya’nın, Dr. Deepak Patıl Hindistan’ın, Dr. Vahid Ghobadian İran’ın ve Dr. Touraj Ashrafian ise Türkiye’nin mimarisini, geçmişten günümüze izlerini ve günümüzdeki sürdürülebilir mimari çalışmalarını paylaştılar.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024