Milli Eğitimle Kızılay Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Milli Eğitimle Kızılay Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Milli Eğitimle Kızılay Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Yayınlama: 20 Şubat 2021 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen tarafından 19 Şubat 2021 tarihinde imzalanan protokol kapsamında, okulların eğitim öğretime başlaması ile beraber okullarda kan bağışı kampanyaları düzenlenecek. Kampanya kapsamında ihtiyaç duyulan kan ve kan ürünleri temininin yanı sıra, düzenli olarak kan veren, bilinçli bağışçıların sayılarının artırılması hedeflenecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt imzalanan protokolle beraber kan verme konusunda bilinçli bireyler yetiştirmek istediklerini söyleyerek, "Eskişehir'de okullarımızda kan bağışı kampanyası bir gelenek haline geldi. Biz bu geleneği sürdürmek istiyoruz. Kan merkezlerimizde salgın nedeniyle kan verme oranları önemli oranda azaldı. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize ve diğer arkadaşlarımıza mesajlar göndererek, Kızılay'a destek vermelerini sürekli olarak istedik. Okullarımızın açılması ile çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız." diye konuştu.

Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde kan bağışıyla ilgili Eskişehir genelinde çok güzel sonuçlar alıyoruz. Çok uzun yıllardır Milli Eğitim Müdürlüğü ile kan bağışı için çalışıyoruz. Okullarımızda öğrencilerimizin Kızılay ve kan bağışı hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Geçen sene kovid nedeniyle okullarımızda çalışma yapma fırsatımız olmadı. Bu sene yaptığımız bu protokol ile okullarımızda kan bağışı toplama fırsatı bulacağız." dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ile Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen arasında protokol imzalandı. Protokolün ardından Kızılay'a ait kan verme otobüsünde personel, eğitimciler ve vatandaşlar kan bağışında bulundular.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024