BAKAN GÜL: YANGINLARIN SEBEBİ BAŞSAVCILIKLARCA HER YÖNÜYLE ARAŞTIRILMAKTADIR - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

BAKAN GÜL: YANGINLARIN SEBEBİ BAŞSAVCILIKLARCA HER YÖNÜYLE ARAŞTIRILMAKTADIR

BAKAN GÜL: YANGINLARIN SEBEBİ BAŞSAVCILIKLARCA HER YÖNÜYLE ARAŞTIRILMAKTADIR
Yayınlama: 30 Temmuz 2021 Cuma
A+
A-

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye'nin farklı yerlerinde çıkan yangınların başsavcılıklar tarafından her yönüyle araştırıldığını kaydetti.

Bakan Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cennet vatanımızda çıkan yangınların kaynağı ve sebebi başsavcılıklar tarafından her yönüyle araştırılmaktadır. Bütün ihtimaller titizlikle inceleniyor, ilgili tüm kurumlarca gerekli adımlar hassasiyetle atılıyor." ifadesini kullandı.

CEZALAR HATIRLATILDI 

Ayrıca, Adalet Bakanlığı sosyal medya hesaplarından da 6831 Sayılı Orman Kanunundaki yangınlarla ilgili cezai hükümlerin yer aldığı görsel paylaşıldı. Bu husustaki cezalardan bazıları şu şekilde:  

ÖRGÜT KAPSAMINDA İŞLENEN ORMAN YANGINI SUÇU

Devletin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde devlet ormanlarını yakan kişi müebbet hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. 

TAKSİRLE İŞLENEN ORMAN YANGINI SUÇU

Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet verenler iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 

KASTEN İŞLENEN ORMAN YANGINI SUÇU

Kasten orman yakan kişi, on yıldan az olmamak üzere hapis ve on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. 

ANIZ YAKMANIN DA İÇİNDE OLDUĞU İHMALİ DAVRANIŞLA ORMAN YANGININA SEBEP OLMA SUÇU

Ormanlara dört kilometre mesafede veya bu Kanunun 31’inci ve 32’nci maddeleri kapsamına giren köyler hudutları içinde anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak, yasak olup bu fiilleri işleyenler hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılır.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024