Mihalgazi’de Kaçak Defineciler Suçüstü Yakalandı - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

Mihalgazi’de Kaçak Defineciler Suçüstü Yakalandı

Mihalgazi’de Kaçak Defineciler Suçüstü Yakalandı
Yayınlama: 22 Mart 2021 Pazartesi
A+
A-

21.03.2021 günü Mihalgazi İlçesi Sakarıılıca Mahallesinde iki kişinin dedektör ile izinsiz define arandığı bilgisinin alınması üzerine Mihalgazi İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Timlerince anında olaya müdahale edildi.

Mihalgazi İlçesi Sakarıılıca Mahallesi Karakaya Tepesi mevkiinde yapılan arazi aramasında iki şüpheli şahıs ellerinde dedektör ile görüldü. Jandarma Asayiş Timlerince yapılan dur ihtarı üzerine şüpheliler ormanlık alana doğru kaçtı.

Kısa süreli takip sonucu U.Ç. ve E.E. isimli iki şüpheli şahıs ormanlık alanda yakalandı ve şüphelilerin yanlarında getirdikleri define aramada kullanılan 2 adet Dedektör, 2 adet Altın Arama Çubuğu, 2 adet El Feneri, 1 adet çekiç, 1 adet Yan Keski, 1 adet Stetoskop, 1 adet lazer işaretleyici ele geçirilerek muhafaza altına alındı.

Suçüstü yakalanan U.Ç. ve E.E. isimli şüpheliler C.Savcısının talimatıyla gözaltına alındı ve haklarında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa Muhalefet suçundan adli tahkikat başlatıldı.

 22.03.2021 tarihinde Mihalgazi İlçe J.K.lığında işlemleri tamamlanan şüpheliler adli makamlara sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024