50 Yıl Sonra Yine Kızılay Kampında Buluştular - Eskişehir Haber

Eskişehir Yaşam

50 Yıl Sonra Yine Kızılay Kampında Buluştular

50 Yıl Sonra Yine Kızılay Kampında Buluştular
Yayınlama: 5 Ekim 2021 Salı
A+
A-

Onlar çeşitli nedenlerle yetim kaldılar, devletin bakımına sığındılar. 50 yıl önce Kızılay’ın gençlik kamplarında bir araya gelip “Kamp Kardeşi” oldular. Kimi sanayici, kimi öğretmen, kimi çiftçi, kimi memur oldu. Şimdi aradan geçen 50 yılın ardından yeniden Kızılay’ın Çamkoru Gençlik Kampında (Çamlıdere) bir araya gelip hasret giderdiler. 
 
Kızılay, 50 yıl önce kurumun gençlik kamplarında "kamp kardeşi" olan yetimleri bir araya getirdi. Ankara’nın Çamlıdere ilçesindeki Kızılay Çamkoru Kampı'nda düzenlenen buluşmaya Ankara'nın yanı sıra başka illerden ve yurt dışından yaklaşık doksan kişi katıldı. Sohbet ederek hasret gideren, anılarını paylaşan ve çocukken katıldıkları kamplardaki gibi oyunlar oynayan kamp kardeşleri, yakılan kamp ateşiyle de veda ettiler. Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç da etkinliğe katılanların hatıralarını dinlerken gözyaşlarını tutamadığını söyleyerek, şöyle konuştu: “Allah kimseyi ailesiz, annesiz, babasız bırakmasın, sevgisiz bırakmasın. İşte devlet burada kendini gösteriyor. Hele sevgi dolu bir devletse, merhamet dolu, vicdan dolu bir devletse. İstiyoruz ki doğumdan itibaren insanlar hep mutluluklarla dolu geçirsinler hayatlarını. Herkesin hayatı aynı düzeyde gitmiyor, aynı güzellik ve rahatlıklarla gitmiyor. Bu tip problem yaşayan her yaş grubundan insana devletin hamilik yapması, sahip çıkması, onlara annelerini, babalarını aratmaması gerçekten işin insani bir boyutu.”
 
“Kızılay garibanın ekmeğidir, kimsesizlerin kimsesidir”
 
Yetiştirme yurtlarında 12 yıl geçirdiğini belirten ve 50 yıl önce de Kızılay kampına gelen Ayhan Yüzübenli, "Size ulaşmak isteyen bir kişi dünyanın öbür ucunda bile olsa bir şekilde geliyor sizi buluyor. Ama size ulaşmak istemeyen bir kişi teyzeniz bile olsa birkaç durak ötede bile olsa size ulaşamıyor. İşte Kızılay'ın kıymeti asıl o zaman anlaşılıyor." dedi.
 
İki yetim arkadaş Talat Akbulut ve Metin Yetik, tam 50 yıl sonra, yıllar önce beraber kaldıkları Kızılay'ın Gençlik Kampı'nda bir araya geldi. Akbulut duygularını, “Çok mutluyuz, hepimiz torun sahibiyiz ama hepimiz çocuklar gibiyiz” sözleriyle ifade etti. Küçük yaşta yetim kalan ve çocukluk ile gençlik yıllarında birçok kez Kızılay kamplarında bulunan Talat Akbulut 50 yıl önce farklı yetiştirme yurtlarından çocukların Kızılay kampında kaynaştıklarını aktararak, "Bugün benim için çok özel bir gün, doksana yakın kardeşimle bir aradayım. Çok duygulandım. Çok mutlu bir gün geçiriyorum." diye konuştu.
 
Kızılay'ın kendisi için sadece üzerinde hilal olan beyaz bir çadırdan ibaret olmadığını belirten Akbulut, "Kızılay garibanın ekmeğidir, kimsesizlerin kimsesidir, çadırın içerisinde üşüyene sobadır, acıkana ekmektir veya bir çocuğa biberonudur, bir yaşlıya battaniyedir." ifadelerini kullandı.
 
“Yıllar geçmemiş, sanki dün gibi” diyen Metin Yetik ise “Geçen yılları unuttuk, şu anı yaşıyoruz. Duygularımızı ne paylaşabiliyoruz, ne anlatabiliyoruz. Kardeşlerimizle bir araya geldiğimizi hissettik. Biz buradakilerle hep kardeş gibi büyüdük, ağabey kardeş gibi olduk. Burada verilen değerler bizi çok mutlu etti” dedi.
 
“Kızılay iyi ki var”
 
Doğumundan 18 yaşına kadar devlet yurtlarında büyüdüğünü dile getiren emekli hava astsubayı Sebahattin Ünal da “Bizler devletin olanakları sayesinde ayakta kaldık. Belki anamız babamız yoktu, ailemizden kimse yoktu ama biz, bütün yurt çocukları hepimiz bir aileydik. Gerçekten de Kızılay öksüz, yetim, fakir, mağdur olan ailelerin destekçisidir. Bizler hayata atılırken hiçbir zaman geçmişte yaşadığımız olumsuz olayları düşünerek atılmadık. Biz bu vatan bize ne verdiyse, biz de bu ülkeye bir şeyler vermek istedik. Onun için hep ayakta kaldık. Kızılay iyi ki var."
 
Kızılay Kampları Her Dönem Kamp Kardeşliği Yaşatıyor
 
Kızılay’ın gençlere ve öğrencilere yönelik hizmetleri arasında yer alan yaz kampları Kamp Kardeşliği’nin yanı sıra her yıl binlerce gence ve çocuğa unutulmaz anlar ve deneyimler yaşatıyor. Yaz tatili döneminde açılan Kızılay kamplarında, eğitim, halk oyunları, drama, görsel sanatlar, müzik, uygulamalı ilk yardım, etkinlik, söyleşiler, geleneksel sporlar, outdoor sporları ve onlarca zengin kategoride muhteşem bir kamp dönemi sunuluyor.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024