Şimdiye kadar hizmetler niye artmadı dedirten yol çalışması müjdesi - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Şimdiye kadar hizmetler niye artmadı dedirten yol çalışması müjdesi

Şimdiye kadar hizmetler niye artmadı dedirten yol çalışması müjdesi
Yayınlama: 28 Mart 2024 Perşembe
A+
A-

Geçtiğimiz haftala Eskişehir'de konuşan CHP genel başkanı !80 bin vatandaş. 5 mahalle hizmet alacak" demişti. Bu sözleri gaf olarak nitelendirse de Eskişehir'de hizmetlerin belirli mahallere odaklandığı ve belirli kesimlerinlerin hizmetleden daha fazla yararlandığı Eskişehir'de tam da bunu gösteren bir çalışma yapılıyor.

3 dönemdir Ak Partili Özkan Alp tarafından yönetilen ve sunulan hizmetlerle belediyecilik hizmetlerinin herkese eşit sunulduğu Beylikova, yolları, kaldırımları, ısıtmalı kapalı pazaryeri, eğitim kurumları, millet bahçeleri, osb merkezi gibi bir çok hizmeti ile ilçeler arasında adeta parlayan bir yıldız gibi sıyrılıyor. 

Ancak son iki dönemdir bazı hizmet ve yetkilerin büyükşehir belediyesi sorumluluğuna verilmesi diğer ilçelerdeki gibi ilçe yönetimlerini sınırlıyor. Büyükşehir belediyesinin otomatik aldığı payına karşın hizmetleri tam götürmemesi tüm ilçelerdeki gibi burada da vatandaşların hayak kalitesini olumsuz etkiliyor. 

Özellik şehir genelinde köy yollarının bakımsızlığı en çok tepki çeken konuların başında geliyor.

Eskişehir'de mevcut yönetimleri en çok zorlayan seçim süreci de bu olmalı ki, bugüne kadar 5 yıllık dönemler içinde son yıla sıkıştırdıkları çalışmalarda son bir aydır vitesi ciddi anlamda yükseltmiş durumdalar. Bu konuya tam da örnek olacak ve yıllardır bazı ilçe ve mahallelerde kendilerine oy çıkmadığı gerekçesiyle nazlanarak yaptıklarını şuan iştahla yapıyorlar.

Yine Beylikova CHP adayı bu konuyu duyurarak "Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri artarak devam edecektir" dedi. Peki şimdiye kadar Beylikovalı vatandaşlara bu hizmetler neden verilmedi sorusunu akıllara getiren bu durum tam da ilçelere son 10 yıldır uygulanan yaklaşımı gözler önüne seriyor.

CHP adayı çalışmayı şu sözlerle duyurdu "Yukarıiğdeağacı köyümüzün çevre yolu ve mezarlık yolunun yapımı ile asfaltlanması çalışmaları başlamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e, Yol hizmetleri daire başkanı Niyazi Solak’a ve emeği geçen yol hizmetleri personelimize çok teşekkür ederiz. Yukarıiğdeağacı köyü halkına hayırlı olsun. Büyükşehir Belediyemizin Beylikovamızdaki hizmetleri artarak devam edecektir."



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024